loading
close
SON DAKİKALAR

Büyükmandıra Belediyesi askerlerine düğün yaptı

Büyükmandıra Belediyesi askerlerine düğün yaptı
Tarih: 30.10.2017 - 06:04
Kategori: Yerel

28 Ekim Cumartesi günü Büyükmandıra Belediyesi 1997'ye 4 tertip olarak askere gidecek olan gençlere özel olarak hazırlamış olduğu asker düğünü gerçekleştirdi.

28 Ekim Cumartesi günü Büyükmandıra Belediyesi 1997'ye 4 tertip olarak askere gidecek olan gençlere özel olarak hazırlamış olduğu asker düğünü gerçekleştirdi.

Soğuk ve yağmurlu hava şartlarına rağmen Büyükmandıra Kültür Park'taki kapalı alanda gerçekleşen asker düğünene Büyükmandıralıların ilgisi yoğundu.

Zaman zaman duygulu anların yaşandığı düğünde konuşma yapan Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez şunları söyledi:
"Bugün Beldemizden asker ocağına uğurlayacağımız 97 ye 4 tertip gençlerimizin yanında olmak için onları asker ocağına göndermek için toplandık. Yıllardır geleneksel hale gelmiş olan asker düğünlerimiz, kültürümüzün bir parçası olmuştur. Bizler öyle bir tarihsel geçmişe sahip olmuş bir milletiz ki, vatani görevini yerine getirmek için yola çıkan kardeşlerimizi düğünlerle askere ocağına gönderiyoruz.
Yüz yıllardır bu topraklarda; askere giderken gençlerimize kınalar yakıldı, düğünler yapıldı, al yazmalar
verildi. Yakılan kınalar da yapılan düğünler de verilen al yazmalar da vatana bağlılığımızın ve vatan aşkımızın göstergesidir" dedi.

Asker düğünü coşkulu bir şekilde geç saatlere kadar devam etti.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları