Kırklareli Büyükmandıra Belediyesi, 12 Ekim Çarşamba günü Muharrem Ayı vesilesiyle aşure etkinliği düzenledi.
Kırklareli Büyükmandıra Belediyesi, 12 Ekim Çarşamba günü Muharrem Ayı vesilesiyle aşure etkinliği düzenledi.
Beldenin daimi pazar yerinde gerçekleşen aşure etkinliğine halk büyük ilgi gösterdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Büyükmanıdıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez şunları söyledi;
“Öncelikle son dönemde yaşanan terör saldırılarında şahadet bayrağına kavuşan şehitlerimize Allah’tan rahmet, ülkemize ve ailelerine de başsağlığı dilerim. Yaralı gazilerimize de acil şifalar dilerim. Ülkemizi kaotik durumlara sürüklemek gayreti içinde olanlar başarılı olamayacaklar. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik içerisinde olmaya devam edeceğiz.
İçerisinde bulunduğumuz Muharrem Ayı da, birlik, beraberlik adına önemli bir ayımızdır. Muharrem Ayında tutulan oruçları Allah kabul etsin.
Hepimizin bildiği gibi Muharrem Ayının 10. Gününden itibaren aşure günü başlamış bulunmaktadır.
Biz, Büyükmandıra Belediyesi olarak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da aşure günümüzü gerçekleştirdik. Büyük kazanlarda binlerce kişiye yetebilecek kadar aşuremizi kaynattık. Kaynatmış olduğumuz aşurelerimizi halkımıza ikram ettik. Hep birlikte aynı kazandan bereketin sembolü aşurelerimizi yedik.
Muharrem ayının mübarek, aşuremizin hayırlı, Büyükmandıramızın ve Vatanımızın da her daim bolluk ve bereket içerisinde olmasını dilerim” dedi.
Belediye personelinin dağıtımını bizzat yaptığı etkinlikte, Başkan Balyemez de gelenlere bizzat kendisi ikramda bulundu.
Vişne Haber Ajansı