loading
close
SON DAKİKALAR

Buz gibi rekor: Eksi 10,4

Buz gibi rekor: Eksi 10,4
Tarih: 11.02.2012 - 18:05
Kategori: Gündem

Dün son 33 yılın en soğuk gününü yaşayan İstanbul, sıfırın altında 10.4 dereceyi de gördü

Dün son 33 yılın en soğuk gününü yaşayan İstanbul, sıfırın altında 10.4 dereceyi de gördü. Böylece İstanbul'da tüm zamanların en düşük sıcaklık değeri ölçülmüş oldu.Çatalca radar istasyonunda dün derece sıfırın altında 10.4'ü gösterdi. Arşivlere giren bilgilere göre, İstanbul'un en soğuk günü bir Şubat ayında yaşanmış, dereceler -8'i göstermişti. Dün ölçülen sıfırın altında 10.4'lük değer ise bütün bu rekorları geride bırakmış oldu.  
Meteorolojik tahminlere göre, İstanbul'da kar bugün ve yarın da etkili yağacak. Kar yağışının özellikle İstanbul'un Anadolu yakasında etkili olması bekleniyor.

Meteorolojik ölçümlerden derlenen bilgilere göre, son 24 saatte Türkiye'nin en soğuk yeri -26.4 'le Çankırı Çerkes, en sıcak yeri de 10.9'la İskenderun oldu.

MARMARA DONDU

Son yılların en sert kış koşullarını yaşayan Marmara Bölgesi'nde İstanbul dışındaki iller de çok soğuk bir 24 saati geride bıraktı. Ölçülen en düşük değerler şöyle:

Bursa (Uludağ zirve) -17, 9

Tekirdağ (Malkara) -11.7,

Edirne (Uzunköprü) -11.4,

Kırklareli (merkez) -11. 4.

YURT GENELİNDE YAĞIŞ VAR

Dondurucu soğuklar yurt genelinde etkisini sürdürüyor. Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun büyük bölümünde görülecek olan yağışların; Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Ülkemizin güneydoğusunda doğu ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu ve yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esecek. (-1)

ANKARA: Parçalı bulutlu (-3)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esecek. (5)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (12)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu. Rüzgar kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek. (13)

SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor. (1)

ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor. (-2)

VAN: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor. (2)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (2)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı kar yağışlı geçecek. Kar yağışlarının, İstanbul, Yalova, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar Batı Akdeniz'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların, sabah saatlerinde Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışları bölgenin kıyı kesimlerinde kuvvetli olacak. 
Bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların kıyılarında karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışlarının Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçecek. Kar yağışlarının bölge genelinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle karla karışık yağmur ve kar, güneyinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yağışların bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı görülecek.

THY'NİN 102 SEFERİ İPTAL

Olumsuz hava koşulları uçak seferlerini de etkiledi.

Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul Atatürk  Havalimanı'ndan yapılması gereken bazı iç ve dış hat seferleri, elverişsiz hava  şartları nedeniyle iptal edildi.

THY'nin sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı'nda yapılması gereken TK  2662 sefer sayılı Sivas, TK 2750 Van, TK 2200 Kahramanmaraş, TK 2008 Nevşehir, TK  2664 Erzincan ve TK 2170 sefer sayılı Ankara seferleri ile TK 1845 Atina, TK 1861  Roma, TK 453 Donetsk, TK 1305 Malaga, TK 1301 Valensiya, TK 1309 Torino, TK 1879  Napoli, TK 824 Beyrut ve Britsh Airways'in 679 Londra seferinin de bulunduğu bazı  iç ve dış hat seferleri, İstanbul'daki ve varış noktalarındaki kötü hava şartları  nedeniyle iptal oldu.

THY'nin TK 2254 ve TK 2256 sefer sayılı Hatay seferleri ise bu meydanın  kapalı olması nedeniyle yapılamayacak.

THY yetkilileri, bugün itibarıyla dış hatlarda 37, iç hatlarda ise 65  olmak üzere karşılıklı toplam 102 seferin kötü hava şartları nedeniyle iptal  edildiğini belirtti.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürü  Celal Özuğur da Atatürk Havalimanı'ndaki 3 pistin de açık olduğunu, iniş ve  kalkışlarda bir sorun yaşanmadığını kaydetti.

Özuğur, dün havalimanından 332 iniş, 269 da kalkış olmak üzere toplam 601  uçak trafiğinin gerçekleştiğini ve 63 bin 839 yolcunun geliş-gidiş yaptığını belirtti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları