loading
close
SON DAKİKALAR

Çadırı kurdular cezayı yediler

Çadırı kurdular cezayı yediler
Tarih: 12.02.2012 - 03:47
Kategori: Gündem

Bir haftadır Füze Kalkanı Projesini protesto etmek isteyen gençler önce zabıtadan sonra polisten şiddet gördü.

İzmit’te hafta başında liselilerin başlattığı, ardından üniversitelilerin katılımıyla devam eden Füze Kalkanı Projesini protesto eylemi bugün de sürdü. Önceki günlerde göz altıların aksine bugün polis eylemcilerin günlerdir kurmak istedikleri çadıra 2 saatliğine izin verdi

Sol görüşlü öğrencilerin, dün akşam akşam bir hukuk bürosunu işgal edip binaya pankart asmalarına kadar tırmanan protesto gösterilerine karşı polis bu kez daha ılımlı davrandı. Saat 13.00’te Merkez Bankası önünde toplanan 100 kişilik grup, ’Füze kalkanı değil demokratik lise istiyoruz’ pankartı açarak, ’Demokrasi Parkı’ diye adlandırdıkları Sabri Yalım Parkı’na geldi.

Burada öğrenciler yeniden çadır kurmak istedi. Yapılan bir dizi görüşmelerin ardından, çevrede geniş önlem alan polisler bu kez müdahale etmedi ve 2 saat süreyle çardır kurmalarına izin verdi. Çadır önünde oturan saz çalıp halay çeken öğrenciler Füze Kalkanı Projesi’ni protesto eden sloganlar attı. Polis verdiği 2 saat iznin sonunda çadırı kaldırırken, çadırı kuran 4 öğrenciye Kabahatler Kanunu uyarınca 154’er lira para cezası uyguladı. Para cezası makbuzları Serkan Fikir, Miraç Bahalı, Cemray Baş ve Ayberk Demirdöver adlı öğrencilere tebliğ edildi. Protestocu öğrenciler eylemin ardından dağıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları