loading
close
SON DAKİKALAR

Cafer Arat, aşk ile isyan ediyor

Cafer Arat, aşk ile isyan ediyor
Tarih: 21.06.2012 - 14:18
Kategori: Kültür & Sanat

Anadolu Rock müziğinin son dönemde yıldızı parlayan isimlerinden Cafer Arat ikinci albümü “Aşk-ı İsyan” ile müzikseverlerin karşısına çıktı...

Muhalif duruşunu albümlerindeki eserlerine de yansıtan Anadolu Rock müziğinin son dönemde yıldızı parlayan isimlerinden Cafer Arat ikinci albümü “Aşk-ı İsyan” ile müzikseverlerin karşısına çıktı.

Ütopya Müzik ve İMM etiketiyle müzik marketlerdeki yerini alan “Aşk-ı İsyan”, daha önce “Kayıp Gözyaşları” ile müzik piyasasına adım atan Cafer Arat’ın, ikinci albümü olma özelliğini taşıyor.

Müziğe adım attığı günden beri çağına tanıklık eden, müziği ile bu tanıklığı eyleme çevirmeye çalışan, duyarlılığını hayatın her alanında bu sorumluluk altında sürdüren Cafer Arat, şiddetin değil, aşk ile isyan etmenin, boyun eğmenin değil, hayatı her gün yeniden umutla inşa etmenin emekçisi.

Aşk-ı İsyan, uzun sayılabilecek bir aradan sonra, neredeyse sanatçı imecesiyle çıkarılmış bir müzik albümü. 11 eserin yer aldığı albümde deyişlere de yer veren Cafer Arat, albümdeki 7 eserin söz ve müziklerini kendisi yapmış. 

Muhalif duruşunu eserlerine de yansıtan Arat, “Kızgın Demokrat” ve “Mavi Gözlü Yoldaşım” adlı eserlerinde, medya ve siyaset dünyasına yönelttiği sert eleştirilerle dikkat çekiyor.

Kızgın Demokrat’ta; 

“Görsel yalaka medyada garip proğramlar
Biri birilerine eş koca ararlar
Koştururlar peşinden şöhret paranın
Biryerlerde ölürken masum insanlar
Koşarlar peşinden zevkin sefanın
Kimin umurunda düşen yarım kalanlar…” diyerek isyanını dile getiren sanatçı, 

“Mavi Gözlü Yoldaşım” da ise şöyle sesleniyor;

Fırtınalı yılların ardından düşler toz duman
Ne yalanlar bitti ne de oyunlar
Çıkamadık karanlıktan
Tarım ı öldürdüler, üretimi bitirdiler
Göç etti insanlar çaresiz
Yurtlarını terk ettiler
Uyanda bir gör yoldaşım
Bak ne halde işçiler
Uyanda bir gör yoldaşım
Bak ne halde köylüler
Uyanda bir gör mavi gözlü yoldaşım…”

ALBÜM TANITIMI 27 HAZİRAN’DA 

Cafer Arat’ın “Aşk-ı İsyan” adlı albümü için 27 Haziran Çarşamba günü Beyoğlu’nda bir tanıtım konseri yapılacak. İmam Adnan Sokak’taki Pulp Bar’da gerçekleşecek olan albüm tanıtım konseri saat 21.00’de başlayacak.


Cafer Arat, 2011'deki Kral Tv Müzik Ödülleri Töreni sırasında Ahmet Kaya'ya karşı tutumundan dolayı Serdar Ortaç'a yumruk atarak iki dişini kırmış ve mahkemelik olmuştu. Mahkeme, Arat'a 11 ay hapis cezası vermişti.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları