loading
close
SON DAKİKALAR

Çağdaş Gazeteciler Derneği 44 yaşında

Çağdaş Gazeteciler Derneği 44 yaşında
Tarih: 23.02.2022 - 20:14
Kategori: Sendika

Çağdaş Gazeteciler Derneği 44 yaşında. ÇGD; Bu günlere gelmemizde emeği geçen tüm ÇAĞDAŞ mensuplarını saygıyla anıyor; mesleki dayanışma ve basın özgürlüğü mücadelesinde gelecek 44 yılları coşkuyla selamlıyoruz.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu, 44. yıl nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Çağdaş Gazeteciler Derneğinin, www.istanbulgercegi.com'a ulaşan 44. yıl mesajında;

"İlericilik, devrimcilik, toplumculuk; bağımsızlık, eşitlik, özgürlük, akılcılık… Tüm bu kavramları kapsayarak ÇAĞDAŞ adı altında bir araya gelişimizin 44’üncü yılı.

Entertip baskıyla gazetelerin hazırlandığı; ne cep telefonu ne bilgisayarın hayatımızda olduğu; gazete sahipliğinin holdingleşmediği; gazeteciliğin kamusal niteliğini koruduğu; gazetecinin, halka aktardığı bilgileri, bireysel ya da çıkar temelli değil kamusal anlayışla haberleştirdiği 44 yıl önce çıktığımız ÇAĞDAŞ yolda, her geçen yıl varlık nedenimizden emin adımlarla yürüyoruz.

Faşizmin en derin olduğu günlerde başkaldırıp örgütlü savaşım bayrağını açtığımız ÇAĞDAŞ çatısı altında, zorlukları aşarak edindiğimiz tecrübelerimiz, yeri doldurulmaz kayıplarımız bizlere hep yol gösterici oldu; ÇAĞDAŞ’ı devrimci, ilerici, bağımsız bir örgüt olarak kökleştirdi.

Kurulduğumuz yıllara göre sosyal, ekonomik, kültürel hemen hemen her alanda değişimlerin yaşandığı; gazeteciliğin kollarına, iktidar-sermaye işbirliğinde prangaların vurulduğu, gazetecilerin mesleklerine yabancılaştığı ve emekçi sınıf bilincinin erozyona uğramasıyla gazeteciliğin kariyerist bir iş haline dönüştüğü tozun dumana karıştığı fırtınada, ÇAĞDAŞ olarak sarsıntılar yaşadık ancak rotamızdan şaşmadan ilerledik.

Mesleki örgütlenmenin önünde bizzat gazeteci örgütlerinin engel teşkil ettiği günlerde, bu engeli aşma iradesi gösteren; sonraki yıllarda, örgüt bolluğunun da neden olduğu niteliksizliği aşma pratikleriyle öne çıkan ÇAĞDAŞ, dün nasıl itirazın, sorunun ve sorgulamanın, ilericiliğin, devrimciliğin, bağımsız ve özgür gazeteciliğin, sınıf dayanışmasının ve meslek ilkelerinin adresi olduysa, bugün de aynı ilkeleri savunarak 44’üncü yaşına girmekte.

Her türlü değişime karşı bildiğimiz ilk ve temel gerçek, ÇAĞDAŞ’lı olmanın zor ve alternatifsizliği; bir gün değil her gün ÇAĞDAŞ’lı olunmasının gerekliliğiydi.

Bu günlere gelmemizde emeği geçen tüm ÇAĞDAŞ mensuplarını saygıyla anıyor; mesleki dayanışma ve basın özgürlüğü mücadelesinde gelecek 44 yılları coşkuyla selamlıyoruz." denildi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları