loading
close
SON DAKİKALAR

Çağdaş Gençlik 14. kez Anıtkabir'de buluştu

Çağdaş Gençlik 14. kez Anıtkabir'de buluştu
Tarih: 25.12.2022 - 14:30
Kategori: Eğitim

Çağdaş Gençlik Merkez Birimi (ÇGMB) Genel Kolaylaştırıcısı Selin Özışık, Çağdaş Gençlik’in Cumhuriyet’i korumak ve Atatürk’e bağlılık konusundaki kararlılığını belirterek Anıtkabir defterini imzaladı.

Bir gelenek haline gelen Çağdaş Gençlik Anıtkabir Buluşmalarının 14’üncüsü başta ÇYDD Ankara şubeleri olmak üzere tüm ÇYDD şubelerinin ve Genel Merkez’in desteğiyle 24 Aralık'ta gerçekleşti.

Çağdaş Gençlik Ata’sına bir kez daha “Biz Buradayız!” dedi.

Anıtkabir’de gerçekleştirilen programa, Türkiye’nin dört bir yanında bulunan 83 ÇYDD şubesinden gelen 2 bin 636 genç katıldı. Sabahın ilk ışıklarıyla Tandoğan Meydanı’nda buluşan gençler, saat 11.30’da Aslanlı Yol’dan Anıtkabir’e yürüyüşe başladı. Ardından “Çağdaş Gençlik” yazılı çelenk resmi törenle Mozole’ye bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu.

Çağdaş Gençlik Merkez Birimi (ÇGMB) Genel Kolaylaştırıcısı Selin Özışık, Çağdaş Gençlik’in Cumhuriyet’i korumak ve Atatürk’e bağlılık konusundaki kararlılığını belirterek Anıtkabir defterini imzaladı.

ÇGMB Genel Kolaylaştırıcısı Selin Özışık, “Gençliğin Mesajı” olarak yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi:

“Büyük Önder Atatürk, bugün karşında; bir kimsenin lütfuna terk edilmiş kara bir düzenin değil, Cumhuriyet‘in hiç sönmeyecek ateşini yaşamı boyunca taşıyacak, özgür bir memlekette yüzüne memleketin özgür rüzgârları değen, en çok barışa ve hiç durmadan ilerlemeye inanan aydınlık kuşakların fertleri olarak bulunuyoruz.

Siz, bizlere sadece ülkemizin sağlam temeller üzerinde ilerlemesi ve gelişmesi için belirli amaçlar ve ilkeler bırakmadınız. Siz, bizlere kaynağını tam bağımsızlıktan, yurtseverlikten, çağın gereklerini savunan değerlerden; bilimden, sanattan, evrensel ilkelerden alan, kendine ve halkına güvenen bir gençlik ülküsü bıraktınız.

Ne yazık ki Cumhuriyetimiz bugün, ağır bir tabloyla karşı karşıyadır. Ekonomik kriz, cemaat ve tarikatların sosyal yaşam karşında oluşturduğu tehdit, eşitlik ve gelecek için güven vermeyen eğitim sistemi…

Atam, "Sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın." dediğin kadınlarımız bugün, eşit ve özgür bir yaşam istemi mücadelesinde yerlerde sürükleniyor, emeğin sömürüsü gün geçtikçe artıyor. Yurttaşlarımız din, dil, ırk, cinsiyet eşitsizliğiyle hayatın her alanında karşılaşıyor, ayrımcılık şiddeti büyüyor. Bugün, liyakatsizliğin devletin bütün organlarını sardığı, hukukun siyasallaştırılarak araç haline getirildiği; niteliksiz ve yozlaşmış bir bürokratik anlayışa sahip, halkın çıkarları için çalışması gerektiğini unutmuş ve halkın tayin ettiği devlet gücünü kendine, yandaşlarına kullanan siyasiler ile karşı karşıyayız.

Bu karamsar tabloya rağmen biz, umudu dipdiri olan Çağdaş Gençliğiz! Bilmelisin ki bu topraklarda hâlâ adaleti kendine yol edinen, demokrasiye inancı tam, aydınlık günler için mücadele etmekten vazgeçmeyecek; çağdaş, ilerici ve bağımsızlık ateşini içinde taşıyan bizler mücadeleni yaşatıyoruz. Tıpkı Türkan Hocamız gibi ilkelerinin ışığından hiç sapmadan, aydınlık günleri inşa edene dek aynı kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz!

Bizlere bıraktığın laik, çağdaş ve eşitlikçi Cumhuriyet'in kıymetini daha çok anladığımız bu günlerde en büyük gururumuz, bizi kul değil birey yapan aydınlık Cumhuriyet ve kazanımlarının bekçisi olmaktır. Yolunu yolu, ışığını güneşi bilen Çağdaş Gençlik olarak on dördüncü kez huzurunda olmaktan gurur duyuyor ve bir kez daha, gençliğe olan güvenini boşa çıkarmayacağımıza, bu ülkeyi herkes için yaşanabilir kılacağımıza, bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimize ve hukukun üstünlüğünü sonuna kadar savunacağımıza söz veriyoruz.

Biz buradayız ve her zaman burada olacağız!

Saygı, şükran ve tarifsiz özlemimizle…”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları