loading
close
SON DAKİKALAR

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 31 yaşında

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 31 yaşında
Tarih: 21.02.2020 - 09:25
Kategori: Gündem

Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 31 yaşında.

1989 yılında Prof. Dr. Türkan Saylan tarafından kurulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), 29 yıldır ülkemizde eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve her çocuğun laik ve bilimsel eğitim hakkını kullanabilmesi için var gücüyle çalışıyor.

Dernek, bugüne kadar 89 bin 650 ilk ve ortaöğretimdeki kız öğrenciye, 36 bin 5 üniversite öğrencisine burs sağladı.

769 anasınıfı ve 565 oyun parkı kurdu, 2 lise, 17 derslikli 6 anaokulu, 24 ilköğretim okulu, 32 köy okulu, 36 öğrenci yurdu, 1 üniversite eğitim birimi, 20 eğitim ve kültür evi yaptırdı. 550 okula çeşitli malzeme desteği sağladı. 3 bin 550 okul ve çeşitli kuruluşa kitap gönderdi, 30 okula tam donanımlı kütüphane kurdu. Kitap toplama kampanyaları ile yaklaşık 5 milyondan fazla kitabı ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 31 yıl önce bugün Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacıyla kuruldu. ÇYDD, ülkenin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması ülküsü için bilgi, beceri ve deneyim birikimiyle, gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütüdür.

Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılık, demokrasi kültürü ve laiklik, hukukun üstünlüğü, dürüstlük, güvenirlilik, çevre bilinci ve emeğe saygı derneğin değerleri arasında.

ÇYDD, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Kültür Bakanlığı gibi resmi devlet kurumlarıyla iş birliği içinde içinde çalışır.

ÇYDD'nin omurgası, gönüllülük temelinde çalışan profesyonel insanlar üzerine oturtulmuş olup, gelir kaynağı toplanan bağışlardır. Derneğin 102 şubesi bulunmaktadır. 1999 depremi sonrası katkılarıyla dikkat çekmiş olan ÇYDD, kırsal kesimdeki eğitim projeleriyle eğitime büyük katkı sağlamıştır. 

Eğitimde fırsat eşitliği, kız çocuklarının okullaştırılması, kitap, araç-gereç desteği, okul öncesi eğitimi ve lise mezunu mesleksiz kızlara meslek edindirme, sonunda ekonomik özgürlüklerine kavuşması gibi projeler de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin ilgi alanı dahilindedir.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları