loading
close
SON DAKİKALAR

Çakır, Avrupa'nın 1 numarası

Çakır, Avrupa'nın 1 numarası
Tarih: 04.01.2012 - 13:45
Kategori: Spor

Euro 2012'de görev alan 12 hakemden biri olan Cüneyt Çakır'a bir büyük onur daha

Elit hakem klasmanına giren Cüneyt Çakır, milli artı Şampiyonlar Ligi maçlarındaki yönetimiyle Avrupa'da Kassai, Proença, Rizzol ve Webb gibi markaları geride bıraktı.

10 kişilik listede Çakır dışında Avrupa'dan klasmana giren tek isim Alman Felix Brych oldu. World Referee, 2011'de dünyanın en iyi hakemi olarak Dünya Kupası, Asya Şampiyonlar Ligi maçları yöneten Özbek hakem Ravshan Irmatov'u gösterdi.

Liste, Özbek Irmatov'un dışında Güney Amerikalı hakemlerin hegemonyası altında... Brezilya, Arjantin, Paraguay, Şili ve Uruguay'dan tam 7 hakem Top 10'da.

Çakır, Avrupa kıtasını temsilen Latinlerin arasına girerek, başarısını tescilledi ve hakemlikte şu anda UEFA Hakem Komitesi Başkanı olan Collinai ile Markus Merk gibi bir dünya markası olma yolunda önemli bir adım daha attı.

Dünyanın 2011'de en iyi 10 hakemini seçen World Referee, tek tek kriterlerini de sıraladı. World Referee, FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır'la ilgili değerlendirmesinde gençliğine ve son 4 yılda kat ettiği büyük mesafeye dikkat çekti.

Cüneyt Çakır'ın uluslararası kariyerine 2007'de UEFA Kupası ve Euro 2008 elemelerindeki tek maçla başladığına vurgu yapıldı ve 2010'da Elit Hakem Adayı kategorisinden Haziran 2011'de sadece 23 hakemin bulunduğu Elit Kategori'ye büyük bir hızla yükseldiği hatırlatıldı.

Çakır için 'Genç hakem kendi yoluyla zirveye çıkıyor. 'Hedefim Dünya Kupası' demişti. Neden olmasın?' yorumu yapıldı. World Referee, Çakır'ın 2014 Dünya Kupası'nda maç yönetebileceği kanaatinde ama FIFA Hakem Komitesi'ndeki Massimo Busacca'ya göre önce Türkiye'deki hakemliğin sisteminin gelişmesi gerekiyor.

Busacca, FIFA'nın resmi internet sitesinde 2014 Dünya Kupası'nda profesyonel olmayan hakemlere görev vermeyeceklerini açıkladı. Çakır'ın ve ardından gelen 'Elit Hakem Adayı' kategoriye yükselen Fırat Aydınus gibi hakemlerimizi Dünya Kupası'nda izleyebilmemiz için hakemlik sistemimizi kısa sürede FIFA normlarına uydurmamız gerekiyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları