loading
close
SON DAKİKALAR

Çalışanların maaşlarından alınan vergi dilimi Meclis gündeminde

Çalışanların maaşlarından alınan vergi dilimi Meclis gündeminde
Tarih: 12.12.2021 - 13:48
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Çalışanların maaşlarından alınan vergi dilimlerinin kaldırılması ile ilgili konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Orhan Sümer, “Her türlü harç, ceza ve miktara bağlı vergiler yeniden değerleme oranı kadar artırılırken ücretlinin Gelir Vergisi dilimi o şekilde artırılmadığı için “gizli vergi zammı” yapıldığı ortaya çıkmıştı. Vatandaş maaşla çalışıyor. O da iş bulabilirse. Üzerine birde ayın belirli periyotlarında vergi dilimi katsayı hesabına göre kesintiler oluyor. Yemek yerken vergi, alışveriş yaparken vergi, vergi üzerine vergi alınıyor. Millet artık bıktı. En azından Gelir Vergisi kapsamında düzenlenen, aslında verginin vergisi olan bu zulüm son bulmalıdır. Çalışan kesin maaşında hiç kesintiye uğramadan maaşını almalıdır.” dedi.

ÇALIŞANIN MAAŞINDAN BAŞKA GELİRİ YOK

Orhan Sümer, “Saray iktidarı zamları otomatik hale getirdi. Sürekli zam üzerine zam geliyor. Üzerine bir de çeşit çeşit vergi icat ettiler. Herkes 5 maaş birden alan yandaş şakşakçıları gibi zannettikleri için Türkiye güllük gülistanlık durumda sanıyorlar. Oysa vatandaş çocuğuna harçlık veremez durumda. İşim vahametini görmeyen bir iktidar var. Evine ekmek götürmeye, hayatta kalmaya çalışan emekçilerin maaşından başka bir şeyi yok. Milletin, vergi adı altında maaşın yapılan kesintilere dayanak gücü kalmamıştır.” ifadesini kullandı. 

SARAY VATANDAŞIN MAAŞINA ORTAK

Orhan Sümer, “Asgari ücretle çalışan, kamu kurumunda, özel sektörde, fabrikada nerede olursa olsun maaşla çalışan herkesin ortak söylemi vergi dilimi kesintilerinin düzenlenmesi gerektiği. Sabit tutulsun diyoruz, yapılmıyor. Kaldırılsın diyoruz yapılmıyor. Maaşlara yapılan zamlar, ek göstergeler zaten vergi dilimiyle verilmeden alınmış oluyor. Saray milletin maaşına da ortak olmuş durumda. 84 Milyon bir avuç lüks, iktidar ve rant sevdalısının rahat yaşaması için çalışıyoruz. Ancak sona gelindi. Hiç kimse bu ekonomik yükü daha fazla taşımaya mecbur değildir” dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları