loading
close
SON DAKİKALAR

Can Bartu son yolculuğuna uğurlandı

Can Bartu son yolculuğuna uğurlandı
Tarih: 13.04.2019 - 11:34
Kategori: Yaşam

Fenerbahçe ve Türk futbolunu efsane ismi Can Bartu son yolculuğuna uğurlandı.

Fenerbahçe ve Türk sporunun efsane ismi Can Bartu için ilk tören Ülker Stadyumu'nda düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, hayatını kaybeden Türk sporunun ve Fenerbahçe'nin efsane ismi Can Bartu'nun cenaze töreni için statta hazır bulundu.

Törende sarı-lacivertli takımın eski futbolcularından Rüştü Reçber, Oğuz Çetin ve Rıdvan Dilmen de yer aldı.
'Sinyor' Can Bartu anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Can Bartu'nun kızı Gülfer Bartu'dan futbolculara: Yarınki derbide lütfen Mehmetçik Basri, Lefter ve Can gibi layık olun bu taraftara.

Kaptan Volkan Demirel'in açıklamaları:

Öncelikle hepimiz çok üzgünüz. Fenerbahçe çatısı altında hem futbol hem basketbolalanında temsil etmiş çok büyük bir abimizi kaybettik. Tüm ailesine başsağlığı diliyoruz. Can abimizin herkesin kalbinde çok özel bir yeri var. Çubuklu için yaşayanlar asla ölmezler. Biz de Can abimizi her zaman yaşatacağız. Biz de bu formayı sonuna kadar taşıyıp yaşatacağız.

Başkan Ali Koç'un sözleri:

Bir efsanemizi daha uğurlamak için buradayız. Bizi yalnız bırakmayan, acımızı paylaşan herkes teşekkür ediyorum. Törenimize devletimizi temsilen teşrif eden, iyi bir Fenerbahçeli olan Gençlik ve Spor Bakanımıza teşekkür ederi. Vefat haberi geldiği andan itibaren ulaşan herkese, üzüntüsünü paylaşanlara teşekkür ediyorum. Örnek kişiliği ve asil duruşuyla, lafını esirgemeyen dobra karakteri, sıra dışı hikayeleri ve eşsiz başarılarıyla; her şeyden öteye iyi insalığıyla efsane olmuş, adını altın harflerle tarihe yazdırmış çok büyük bir Fenerbahçeli'yi kaybettik. Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun.

Ona hayran büyüyen nesiller, onun adını taşıyan nesillere dönüştü. Tuttukları takımdan bağımsız kimi aileler çocuklarına Can ismini verdiler. Can Bartu'yu gelecek nesillere taşımak hepimizin sorumluluğu.

Edirnespor-Fenerbahçe maçında bir futbolcumuz eksik olduğunda, basket takımından futbol takımına alınan dünyada ve Türkiye'de tek sporcu olmuştu.

Dünyada milli takımın formasını iki branşta giyen(Futbol ve basketbol) ilk sporcu olmuştu.

Ne şanslıyız ki Can Bartu'yu tanıyan nesiller olduk. Bugün bir efsaneyi stadımızda sonsuzluğu uğurluyoruz. Halbu ki yarınki derbi maçını omuz omuza beraber seyretmeyi planlamıştık. Kendisine bu fikri götürdüğümüzde Ankaragücü maçı geçsin, o maçı yorumlayayım, sonra hep beraber gideriz. Maçı oynadık, sonra FB TV'de yorumlarını yaptı ama Allah'ın takdiridir ki yarın aramızda yok. Yarın burada 50 bin Fenerbahçeli ve milyonlar da bulundukları yerde Can Bartu'nun yerine takımlarının yanında olacaklar.

Gözün arkada kalmasın Can Abi. Bu futbolcular yarınki derbiyi senin için oynayacak, senin için kazanacak. Büyük Fenerbahçe ailemiz onu hiçbir zaman unutmayacak. Adını öğrenerek büyüyecek, bu kutsal formayı taşıyacak binlerce sporcumuz seni sevgi ve saygıyla hatırlayacak. Çok sevdiğin Fenerbahçen ve çubuklu forman bizlere emanet. Bizlere hakkını helal et. Türk sporu seninle gurur duyuyor. Değerli ailesine, camiamıza, Türk sporuna başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Bugün bir efsaneye veda etmek üzere bir araya geldik. Gerçekten her yönüyle, insani yönleriylei davranışlarıyla her anlamda örnek bir şahsiyeti, bir abimizi kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Ancak efsaneler ölmez inancı içinde Can Bartu'yu gelecek nesillere anlataraki, onun tarzını onlara öğreterek onu ilelebet yaşatmanın gayreti içinde olacağız. Spor camiamız ve milletimize sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Düzenlenen tören, okunan duanın ardından sona erdi.

 

Kaynak : http://sampiy10.gazetevatan.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları