loading
close
SON DAKİKALAR

Çankırı, Dodurga belde belediye başkanlığını Resmi olmayan sonuçlara göre AKP adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı 955 oy alarak kazandı

Çankırı, Dodurga belde belediye başkanlığını Resmi olmayan sonuçlara göre AKP adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı 955 oy alarak kazandı
Tarih: 04.07.2022 - 01:16
Kategori: Yerel

Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga’da yeniden belde statüsünün kazanılmasının ardından seçim heyecanı yaşandı.

2014 yılında nüfusun azalması sebebi ile belde statüsünün kaldırıldığı Dodurga, yapılan hukuk mücadelesinin ardından yeniden belde statüsü kazandı. Belde statüsünün kazanılmasının ardından belediye başkanlığı ve 3 mahalle muhtarlığı için sandık kuruldu. Dodurga’daki bin 411 seçmen, Dodurga İlkokulu, belde yemekhanesi ve sağlık evinde kurulan 6 sandıkta saat 08.00’de oy kullanmaya başladı. Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından oy sandıkları saat 17.00 itibari ile açılmaya başlandı.

Seçimde belediye başkanlığı için AKP'den Hasan Hüseyin Kaşıkçı, Demokratik Sol Parti'den Namık Kaya, Demokrasi ve Atılım Partisi'nden Şerafettin Kaplan, Yeniden Refah Partisi'nden Hakan Kuşcu, Memleket Partisi'nden Osman Dede, Saadet Partisi'nden İbrahim Çolak, Adalet Partisi'nden Emine Yayla ve Türkiye Değişim Partisi'nden Kamil Erdoğdu yarıştı.

Resmi olmayan sonuçlara göre seçim şöyle sonlandı:

AKP: 955
Deva: 23
DTP: 14
Memleket: 21
Adalet: 23
Saadet: 17
Yeni Refah: 47
Geçersiz: 41

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan paylaştığı mesajında;

"Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde yapılan seçimleri açık ara farkla, %87,02 ile kazanan AK Partimizi ve Cumhur İttifakı’mızı tebrik ediyor, sonuçların beldemize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm Dodurga halkına selam ve muhabbetlerimi iletiyorum." dedi.

Seçimi kazanan Hasan Hüseyin Kaşıkçı açıklamasında;

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları