loading
close
SON DAKİKALAR

Canlı bombalar Suriye'den

Canlı bombalar Suriye'den
Tarih: 27.05.2012 - 11:54
Kategori: Gündem

Kayseri'deki bombalı saldırıyı düzenleyen teröristlerin, Suriye'den giriş yaptığı belirtiliyor...

Kayseri'de bir polisin şehit olduğu canlı bombalı saldırıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den yeni açıklamalar geldi.

"Dün gerçekleşen olayın, planlanma aşaması, olayın ilgilileri, yardımcıları, işbirlikçileri üzerinde polisimizin entegre vaziyette yürüttüğü çalışmalar sonucunda, bütün şüphelileri tespit edildi" diyen Şahin, şuanda 4 kişinin gözaltında olduğunu söyledi. Şahin, saldırıyı düzenleyen teröristlerin, sınır ötesi bağlantılarının da aydınlatıldığını bildirdi.

Asıl hedefin farklı olduğunu ifade eden Şahin, şunları söyledi:
"Kesin olarak tespit edilmemiş olmakla birlikte, öngörülen değerlendirmeye göre, oluş şekli itibarıyla, patlayıcının miktarı ve etki gücü itibarıyla çok daha farklı bir hedefe yönelik olduğu ve asıl hedefe ulaşılmış olsaydı, milletçe farklı bir acıyı ve üzüntüyü yaşıyor olacaktık."

Suriye'den giriş yaptılar
Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, olayda kullanılan otomobilin Gaziantep’te satıldığı ortaya çıktı. Otomobili satın alan kişiler üzerinden inceleme yürüten Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise bu kişilerin Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bağlantılı olduğu kişileri belirledi.

Suruç’ta oturan ve terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu şüphesiyle gözaltına alınan M.D. iddiaya göre, cuma gününün ilk dakikalarında gelen bir telefon üzerine misafirlerinin geleceğini söyleyerek Suriye sınırına gitti ve burada sınırı geçen 2 teröristi karşıladı. M.D., yanlarında Kalaşnikof tüfek, tabanca ve patlayıcılar bulunan 2 teröristi kendisine ait otomobile aldıktan sonra bunları ilçe merkezinin dışında bulunan A.Ç.’nin bağ evine götürdü.

Teröristlerin sınırdan girmeleriyle birlikte intihar saldırısında kullanılmak üzere satın alınan otomobil, Gaziantep’ten Şanlıurfa’ya getirildi. 2 terörist yanlarında getirdikleri patlayıcıları otomobile yerleştirdi. Düzeneğin hazırlanması ardından PKK’lı 2 terörist, sabaha karşı mobese kameralarının bulunmadığı bölgeleri kullanarak Suruç İlçesi’nden ayrıldı.

2 şüpheli gözaltında
Suruç’tan ayrıldıktan sonra dün sabah Kayseri’nin Pınarbaşı ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik düzenlenen intihar saldırısı sonrası yapılan çalışmada polis, saldırı sırasında ölen 2 teröriste M.D. ve A.Ç.’nin yardımcı olduğunu saptadı. Sabaha karşı Suruç’a giden polis 2 şüphelinin oturdukları evlere operasyon düzenledi. Bomba düzeneğinin otomobile yerleştirildiği bağ evinde de köpeklerin de kullanıldığı patlayıcı araması yapıldı. Gözaltına alınan M.D. ve A.Ç., işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kayseri’ye gönderilecek.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları