loading
close
SON DAKİKALAR

Canol Kocagöz'e Geçmiş Olsun

Canol Kocagöz'e Geçmiş Olsun
Tarih: 11.02.2012 - 22:17
Kategori: Gündem

Karikatürcüler Derneğinin bir önceki başkanlarından Canol KOCAGÖZ Kartal Koşu Yolu Hastanesinde başarılı bir anjiyo operasyonu geçirmiştir

Karikatürcüler Derneğinin bir önceki başkanlarından Canol KOCAGÖZ Kartal Koşu Yolu Hastanesinde başarılı bir anjiyo operasyonu geçirmiştir.İstanbulgercegi.com olarak  geçmiş olsun diyor, en kısa zamanda Canol abimizi sağlıklı olarak aramızda görmek istiyoruz.

Canol Kocagöz, Çizgiyle mizah yapma, hicvetme sanatı olarak tanımlayabileceğimiz karikatür, günümüzün önemli gülmece ve eleştiri kaynaklarından birisi, belki de en önemlisi. 

Yıllarını karikatüre vermiş Canol Kocagöz de karikatürün, inişlerine çıkışlarına tanıklık eden, yakın tarihini bire bir yaşayanlardan. 

1946 Denizli doğumlu Kocagöz, 1960 yılında ekonomi eğitimi almak üzere İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ne yazılıyor. Karikatüre olan ilgisini keşfetmesi de o yıllara rastlar. Kocagöz, "O yıllar hareketli zamanlardı, başlangıçta resim yapıyordum aslında. Ancak sonraları karikatürün saldırgan yanını gördüm, bu mizahla hicivle yapılan bir saldırıydı" diyor. 

Yıl 1970 olup da okul bittiğinde meslek olarak mali müşavirliği seçiyor Kocagöz; "Bu işi para kazanmak için düşünmedim hiçbir zaman" derken ekliyor: "Sanat para kazanmak için yapılmaz, sanat dürter adamı. Diğer sanat dalları gibi karikatür de sınıf mücadelesinin bir parçasıdır."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları