loading
close
SON DAKİKALAR

Çapa ve Cerrahpaşa yenilenecek

Çapa ve Cerrahpaşa yenilenecek
Tarih: 12.02.2012 - 01:43
Kategori: Gündem

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Çapa ve Cerrahpaşa yerleşkeleri yenilenecek.

İÜ'den yapılan açıklamaya göre, İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet'in göreve geldiği günden beri hayata geçirmeye çalıştığı en önemli projelerden biri olan Çapa ve Cerrahpaşa yerleşkelerinin yenilenme projesi danışmanlık hizmeti alımı ihale çalışması tamamlandı.

Yenilenme projesi danışmanlık hizmeti alımı imza töreni, YÖK üyesi ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet'in katılımıyla yarın rektörlüğün Doktora Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Proje ile İstanbul'un ve Türkiye'nin sağlık alanındaki büyük eksikliklerinden biri giderilmiş olacak.

İmzaların ardından hayata geçirilecek olan proje ile bilimsel araştırmalar, eğitim ve toplum hizmetinin çok daha modern ortamlarda gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

İstanbul Üniversitesi tıp fakültelerinin tarihi, 1470 yılında yaptırılan Fatih Külliyesi'ne dayanıyor. Günümüzde İstanbul Üniversitesi bünyesinde verilen tıp eğitim ve hizmetleri, ağırlıklı olarak Çapa Yerleşkesi'ndeki İstanbul Tıp Fakültesi ve Dişçilik Fakültesi ile Cerrahpaşa Yerleşkesi'ndeki Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde sürdürülüyor.

İşlevsel, estetik ve depreme dayanıklı binalar

İÜ Çapa ve Cerrahpaşa Yerleşkeleri Proje Müşavirliği I. Aşama Danışmanlık Hizmeti Alımı İşi, PROGER S.p.A. tarafından gerçekleştirilecek.

Çapa (yaklaşık 110 bin metrekare) ve Cerrahpaşa (yaklaşık 170 bin metrekare) yerleşkelerinde; imar uygulaması, yerleşkelerin yeraltı (jeoradarla) ve yer üstü arkeolojik durumunun değerlendirilmesi, zemin, depremsellik ve benzeri etütlerin yapılması, yerleşkelerde yaptırılacak olan tıp fakültesi, tıpfakültesi hastanesi, diş hekimliği fakültesi, yüksekokul ve muhtelif enstitülere ait eğitim-öğretim ve hastane binaları, idari hizmet binaları ve sosyal donatı alanlarını (kütüphane, yurt, büfe, kafeterya, kreş, kan merkezi, sosyal tesis, misafirhane, otel, sığınak, otopark, müze vs) kapsayacak master planın oluşturulması ve ön projenin yapılması gerçekleştirilecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları