loading
close
SON DAKİKALAR

Carl Sagan'a ait belgeler bağışlandı

Carl Sagan'a ait belgeler bağışlandı
Tarih: 28.06.2012 - 18:14
Kategori: Dünya

Amerikalı gökbilimci Carl Sagan'a ait belgeler, ABD'nin başkenti Washington'daki Kongre Kütüphanesi'ne bağışlandı...

Kongre Kütüphanesi tarafından yapılan açıklamada Sagan'a ait belgelerin ünlü televizyon yapımcısı Seth MacFarlane'nin cömertliği sayesinde kütüphaneye bağışlandığı ve yakında araştırmacıların kullanımına açılacağı belirtildi.

MacFarlane, "Tek yaptığım bir çek yazmaktı. Hayatını evrenin gizemleri ve yaşamın kökenleri ile ilgili çalışmalara adamış Sagan'a ait belgelerin araştırmacıların ve halkın kullanımına açılması, harcanan her bir kuruşa değer" dedi.

"Family Guy" ve "American Dad" dizilerinin yapımcısı MacFarlane, birkaç yıl önce Sagan'ın eşi Ann Druyan ile tanışmış ve Sagan'ın 1980'de hazırladığı 13 bölümlük "Cosmos" adlı belgeselin devamını çekmek için senaristler ve yönetmenleri bilim adamları ile bir araya getirmişti. Gelecek aylarda yayımlanmaya başlayacak belgeseli astrofizikçi Neil deGrasse Tyson sunacak.

800 çekmece dolusu belge arasında Sagan'ın diğer bilim adamlarıyla yazışmaları, çizimleri, akademik makalelerinin taslakları ve Jodie Foster'ın başrolünü oynadığı "Temas" filminin taslak senaryoları da bulunuyor.

Sagan'ın eşi Druyan, eşine ait belgelerin araştırmacıların ve halkın kullanımına açılmasından büyük onur duyacağını belirtti.

1996 yılında 62 yaşındayken ölen Sagan, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) çeşitli projelerine katkıda bulunmuş ve Dünya dışı yaşam ile ilgili olasılıkları araştırmıştı. İklim değişiklikleri konusunu da araştıran Sagan, dünyada olası bir nükleer savaşın "nükleer kışa" yol açabileceğini öne sürmüştü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları