loading
close
SON DAKİKALAR

Carvalhal herkesi şaşırttı

Carvalhal herkesi şaşırttı
Tarih: 11.02.2012 - 21:10
Kategori: Spor

Tayfur Havutçu'nun yerine takımın başında "vekaleten" bulunan Portekizli Carlos Carvalhal, alınan başarılı sonuçlarla camiaya güven verdi

Sezonun başlamasına kısa süre kala Tayfur Havutçu’nun tutuklanması nedeniyle göreve gelen Portekizli çalıştırıcı, özellikle son haftalarda takımının başında başarılı sonuçlara imza attı.

Avrupa ve ligde şu ana dek Beşiktaş’ın başında 23 resmi maça çıkan Carvalhal, ilk dönemde alınan olumsuz sonuçları son haftalarda başarıya çevirdi. Portekizli teknik adam, takımının başındaki 23 resmi maçta 13 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 yenilgi yaşadı. 

Carlos Carvalhal, ligde ve Avrupa’da sezonun ilk 11 maçında 5 kez mağlup olarak camiayı endişeye düşürürken, sonraki 12 karşılaşmada ise Beşiktaş’a daha fazla sevinç yaşattı. İlk 11 karşılaşmada 5 galibiyet, 5 yenilgi ve 1 beraberlik elde eden Portekizli çalıştırıcı, son dönemde ise müthiş bir çıkışa imza attı.

Son 12 maçta Beşiktaş’ın başında sadece 1 kez mağlubiyetin üzüntüsünü yaşayan Carvalhal, 8 maçtan galibiyetle ayrıldı. Siyah-beyazlı takım, bu dönemdeki 3 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı.

Resmi maçlardaki son yenilgisini 6 Kasım tarihinde ligde deplasmanda Gençlerbirliği’ne 4-2 mağlup olarak yaşayan başarılı teknik adam, son 7 maçta ise takımıyla 5 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. 

Carvalhal, şu ana dek takımına en somut sevinci UEFA Avrupa Ligi’nde yaşattı. Ön elemeden Avrupa macerasına başlayan Beşiktaş, Portekizli teknik adam yönetiminde önce gruplara kaldı.

Gruplarda 6 maçta 4 galibiyet ve 2 yenilgi alarak 12 puan toplayan siyah-beyazlı ekip, E Grubu’nu lider olarak tamamlayarak 2. tura yükselme başarısı gösterdi.

Carlos Carvalhal, böylece camiaya bu sezon için ilk önemli başarıyı yaşatmış oldu. "Kara Kartallar", E Grubu’nda elde ettiği sonuçla tarihinde ilk kez grup lideri olarak 2. tura çıktı. Beşiktaş, Carvalhal yönetiminde UEFA Avrupa Ligi’nde şu ana dek 8 karşılaşmaya çıkarken, 5 galibiyet ve 3 yenilgi aldı. 

Başarılı teknik adam yönetimindeki Beşiktaş, 5. kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi’nde 2. kez gruptan çıkarken, ilk kez lider olarak bir üst tura geçti. 

Geçen sezon grup ikincisi olarak turu geçen siyah-beyazlılar, Carvalhal döneminde bu kez lider apoletiyle adını 2. tura yazdırdı. 

Portekizli teknik adam, Spor Toto Süper Ligde ise takımını zirveye oynatıyor. Siyah-beyazlı takım, 15. haftası geride kalan ligde 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgi alarak 28 puan topladı. Carvalhal, 31 puanlı Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ardından 3 puan farkla takımını 3. sıraya oturttu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları