loading
close
SON DAKİKALAR

Çatalpınar Kavşağı Kent Meydanı Olacak

Çatalpınar Kavşağı Kent Meydanı Olacak
Tarih: 12.02.2012 - 21:15
Kategori: Gündem

Öğrenciler Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'yı ziyaret etti.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümü 3'ncü sınıf öğrencileri Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'yı ziyaret etti. 

SDÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ziya Gençel Başkanlığındaki Mimarlık Bölümü 3'ncü sınıf öğrencileri, Belediye Başkanı Sebahattin Akakya'yı ziyaret etti. Ziya Gençel kentsel tasarım dersi kapsamında Burdur'u ziyaret ettiklerini ve Burdur'daki meydanlar üzerinde projeler kurgulayacaklarını kaydetti. Gençel öğrencilerin 7 ayrı grup halinde Belediye'nin göstereceği alanlar üzerinde meydanlar tasarlayacaklarını belirtti. 

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya Şeker Fabrikası'ndan kamulaştırılan yaklaşık 16 dönümlük bir alanı yol ve ikinci bir meydan yaptıklarını söyledi. Çeşitli etkinlikleri de Şeker Meydanı adı verilen bu alanda yaptıklarını belirten Başkan Akkaya, "Cumhuriyet Meydanında yapılacak çevre düzenlemesi için herkesten katkı beklediklerini belirterek "Bunun çevre düzenlemesini yapmak kolay bir iş değil. Herkesin buna katkısının olmasını istiyoruz. Önce tartışılsın sonra karar verilsin ve o karara göre proje uygulansın istiyoruz" dedi. 

Çatalpınar Mevkiinde yeni bir kent meydanı yapma projelerinin olduğunu belirten Başkan Akkaya," Çatalpınar Kavşağında artık şehrin ortasında kalan oto tamirciler sitesi var. İtfaiye Müdürlüğümüz ve Fen İşleri Müdürlüğümüz var. Şimdi Fen İşleri Müdürlüğünü oradan taşıyoruz. Oto tamirciler sitesinin olduğu yerde bir meydan düzenlemesi düşünüyoruz. Plan tadilatını yaptık, meclisimizden geçti, oto tamirciler sitesini başka bir yere alarak, orayı bir kent meydanı istiyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü'nün bulunduğu alanı ise Belediye Sarayı yapmak istiyoruz. Bunda kesin kararlıyız" şeklinde konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları