loading
close
SON DAKİKALAR

Çavuşoğlu ile KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan ortak açıklama

Çavuşoğlu ile KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan ortak açıklama
Tarih: 01.07.2021 - 17:20
Kategori: Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu KKTC'de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu, Tatar ile birlikte heyetler arası görüşmelere katıldı. Bakan Çavuşoğlu ile KKTC Cumhurbaşkanı Tatar görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
"Kıbrıs tarafı Cenevre'de yeni, gerçekçi ve sonuç odaklı bir öneri gündeme getirdi. Kıbrıs Türk halkını azınlık olarak gören bu zihniyeti biz de artık yok sayıyoruz. Hakça paylaşım olmadan KKTC'de ve Türkiye Cumhuriyeti de gerekli adımları da atacaktır, aksi takdirde biz gerekli adımları attık ve atacağız

Sayın Cumhurbaşkanımızın (Erdoğan) bölgesel konferans önerisi halen masadadır. KKTC'nin hakça gelir paylaşımı konusundaki önerileri de masadadır. Kıbrıs'a BM Özel Temsilcisi atanmaması gerekir. Özel temsilcinin yapacağı bir görev yoktur, o nedenle biz şu anda bir özel temsilcinin atanması fikrini doğru bulmuyoruz.

(Doğu Akdeniz'deki sondaj gerilimi) AB ve BM hakça paylaşım konusunda gerekli adımları atmalıdır." 

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ise açıklamasında "Kıbrıslı Rumların Kıbrıs'ın gerçeklerine göre hareket etmelerinin zamanı geldi, geçiyor" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin garantör ülke olduğunu söyleyen Tatar, "Türkiye garantör ülkedir, tarihten gelen hakları vardır. Aynı zamanda bizim anavatanımızdır, bu bölgenin en büyük en güçlü ülkesidir" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları