loading
close
SON DAKİKALAR

Çavuşoğlu: S-400'ü erteleme ya da durdurma söz konusu değil

Çavuşoğlu: S-400'ü erteleme ya da durdurma söz konusu değil
Tarih: 15.05.2019 - 13:48
Kategori: Gündem

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD'nin endişeleriyle ilgili uzmanlar karar versin. Bitmiş bir anlaşma, ertelemeyi neden konuşalım? Erteleme ya da durdurma söz konusu değil" dedi.

Türkiye ve ABD arasında görüş alışverişi sürüyor. ABD yapıcı ve iyi niyetliyse teklifimizi kabul eder." dedi. Çavuşoğlu,  aynı zamanda Dışişleri Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne atanan Bekir Gezer için yapılan eleştirilere de yanıt verdi. 

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle: 

"İdlib'te rejimin saldırını durdurması lazım. Kırgızistan Büyükelçisi'ne de durumu aktardık. Bu konuyu kendisi ile baş başa konuştuk. Kardeş ülkemizdir. FETÖ'nün orada birçok kuruma sızmıştır. Türkiye aleyhine propaganda yürütüyorlar.

Büyükelçimizin doğru tutumundan dolayı huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum.

Uluslararası ilişkilerde herkes herkesle görüşür. Bazen Kıbrıs konusunda gayriresmi bir şekilde Güney Kıbrıs ile ben de görüşüyorum. Önemli odlan Azerbeycan'ın buradaki tutumudur. Türkiye kendi kıta sahanlığında sondaj çalışması yapar. KKTC'nin ruhsat verdiği alanlarda sondaj çalışmasına devam edeceğiz. Sorunu kökten çözmek lazım.

Benim bakanlığımda imam hatipten mezun çalışan var. Ahmet Yıldız da mezun olmuş. Ayrıca Bekir Bey'in yaptığı görevlere baktığımızda tecrübeli bir arkadaşımız. Eğitimine baktığımızda 2 üniversite mezunu. 3 tane dili benden daha iyi biliyor. Bakanlığımda çalışan diplomat arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Bizim diplomatlarımız dünyanın en başarılı diplomatlarıdır.

Bakanlık içinde tüm atamalarda objektif bakıyoruz. Her iyi diplomatlarımız Afrika'ya da Avrupa'yı da gidiyor. Yani ayrım yoktur. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Bakanlığımıza adaleti getirmeye çalışıyoruz. Tüm dünyanın taktirini kazanmış diplomatlarla çalışmakla gurur duyuyorum. "

Bekir Gezer kimdir? 

1968, Çorum/Kargı doğumlu olan Bekir Gezer, 1997 yılında Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığında uzman yardımcısı olarak memuriyet hayatına başladı.  Daha sonra Devlet Personel Uzmanlığı; Devlet Planlama Teşkilatı, Avrupa Birliği Eğitim Programları Merkezi Başkanlığında Genel Koordinatörlük ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 

Bekir Gezer, Kadıköy İmam-Hatip Lisesi ve Üsküdar Cumhuriyet Lisesi mezunudur. Marmara Üniversitesi Fransızca Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ile İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Dili Edebiyatı Bölümünden de ayrı ayrı mezunu. Gezer, İngilizce, Fransızca ve Arapça biliyor.  Dışişleri Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne atandı. 

Kaynak : T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları