loading
close
SON DAKİKALAR

Çavuşoğlu: Türk-Rus dostluğunu bozmak isteyenler hüsrana uğradı

Çavuşoğlu: Türk-Rus dostluğunu bozmak isteyenler hüsrana uğradı
Tarih: 19.12.2021 - 10:28
Kategori: Siyaset

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 5 yıl önce uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’la ilgili RIA Novosti’ye yaptığı değerlendirmede, suikastin asıl amacının Türkiye-Rusya ilişkilerini bozmak olduğunu belirtti.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un, 19 Aralık 2016'da Ankara'daki Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki fotoğraf sergisinin açılışında yaptığı konuşma esnasında, o sırada görevli olmayan Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından yakın mesafeden silahla ateş edilerek öldürülmesinin üzerinden tam 5 yıl geçti.
Bu süre zarfında Karlov suikastinin, Türkiye-Rusya ilişkilerinin bozulması için gerçekleştirildiği, her ülke resmi makamlarınca ortak kanaat olarak dile getirildi.
Peki, Andrey Karlov ve ona yönelik suikast Türkiye-Rusya ilişkileri açısından ne anlama geliyor? Karlov’un yokluğunda geçen 5 yılda, iki ülke ilişkileri nasıl gelişti?

‘Karlov’un kaybı Rus halkını olduğu kadar, halkımızı ve tüm ülkemizi derinden üzdü’

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ölümünün 5. yılında, Rus diplomasi geleneğinin önemli isimleri arasında sayılan Andrey Karlov hakkındaki duygu ve düşüncelerini RIA Novosti Ajansı’na şöyle anlattı:
“Kendisi, Türkiye-Rusya ilişkilerine zor bir dönemde önemli hizmetlerde bulunan tecrübeli bir diplomattı. Görev süresi içinde diplomasi camiasında sevilen saygın bir diplomat olarak temayüz etmişti. Sayın Karlov, ilişkilerin her alanda daha iyi seviyelere taşınması için uğraşmış, Türk-Rus dostluğuna başarılı çalışmalarla katkı sağlamıştır. Onun kaybı, Rus halkını olduğu kadar, halkımızı ve tüm ülkemizi derinden üzmüştür.”

Kaynak : Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları