loading
close
SON DAKİKALAR

Çavuşoğlu ve Dendias: Aşı sertifikasının tanınması konusunda anlaştık

Çavuşoğlu ve Dendias: Aşı sertifikasının tanınması konusunda anlaştık
Tarih: 31.05.2021 - 14:09
Kategori: Gündem

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan'da Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüştü. Çavuşoğlu, "Diyalog kanallarımızın yeniden canlandırılması olumlu. Sorunlarımızın çözümü için ilişkilerimizin güçlendirilmesi önem arzediyor" dedi.

Çavuşoğlu ve Dendias görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
"5 yıl aradan sonra Yunanistan'da olmaktan mutluluk duyuyorum, Dendias'a daveti için teşekkür ediyorum. Bugün Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Dendias ile görüşmelerimizde bölgesel konularda konuştuk.

Yunan tarafıyla artık somut projeler üzerinde eylem ve iş birliği odaklı çalışmaya başladık. 25 maddede görüş birliğine vardık. Dendias'ın söylediği gibi aşı sertifikası konusunda mutabık kaldık. Biz de daha önce AB üyesi olan Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan ile anlaşmaya varmıştık. Bugün vardığımız mutabakat karşılıklı olarak turizm sektörümüze olumlu katkı yapacaktır

Uzun süredir çözüm bekleyen sorunlarımız var bunların uluslararası hukuk nezdinde çözülmesini istiyoruz. Her iki tarafında iradesi vardır. Türkiye olarak, Yunanistan ile ön koşulsuz ve ikili ilişkilerimizi her alanda geliştirmek için diyaloga, görüşmelere hazırız."

Dendias'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
"Birçok konuda fikir ayrılıklarımız pozisyon farklılarımız var. Bugünkü görüşmemizin amacı ilk görüşme başlatmaktı. Program listesi üzerinde anlaşma sağladık. Aşı sertifikasının tanınması konusunda anlaştık. Testi negatif olan iki ülke vatandaşları seyahat edebilecek. Anadolu Efes'in dünkü başarısı nedeniyle tebrik etmek istiyorum."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları