loading
close
SON DAKİKALAR

Çavuşoğlu'ndan Kaşıkçı açıklaması: Direndiği için öldürüldüğü söyleniyor ama cesedin parçalanması için kişiler ve cihazlar getirilmiştir

Çavuşoğlu'ndan Kaşıkçı açıklaması: Direndiği için öldürüldüğü söyleniyor ama cesedin parçalanması için kişiler ve cihazlar getirilmiştir
Tarih: 15.11.2018 - 14:45
Kategori: Gündem

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili konuştu. Çavuşoğlu, "Bazı açıklamaları tatmin edici bulmuyoruz. Bu şahsın ülkelerine geri götürmelerine direndiği için öldürüldüğü söyleniyor ama bu cinayet önceden planlanmıştır" dedi.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'da Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde düzenlenen Türk Dış Politikası ve Uluslararası İlişkiler Kongresi'nde konuştu. Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin Suudi savcının açıklamalarına da değindi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Başsavcı bu açıklamayı yapmadan önce Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı beni aradı yarım saat sonra başsavcının bu açıklamayı yapacağını önceden bana bildirdi. 11 kişinin şu anda tutuklu olduğunu anlıyoruz. Daha önce 18 kişi tutuklanmıştı. 11 kişinin 5 tanesi ile ilgili idam istemi var. Diğer kişiler neden serbest bırakıldı?

Burada bazı açıklamaları tatmin edici bulmadığımı söylemek isterim. Bu şahsın ülkelerine geri götürmelerine direndiği için öldürüldüğü söyleniyor ama bu cinayet önceden planlanmıştır. Cesedin öldürüldükten parçalandığını söyleniliyor. Bu anlık bir şey değil o cesedin parçalanması için kişiler ve cihazlar getirilmiştir. Yani bu şahsın öldürüleceği ve nasıl parçalanacağı önceden planlanmış. Ayrıca Türkiye'ye gelen 15 kişinin Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre yargılanması gerekiyor. Viyana Sözleşmesi'ne göre Türk kanunları geçerlidir. Her ne kadar bu cinayet Suudi Arabistan'ın konsolosluğunda işlenmiş olsa da.

Hunharca öldürülen ve cesedi parçalara ayrılan Kaşıkçı'nın cesedi nerede, nereye atıldı, nerede gömüldü? Her ne yapıldıysa bu konuda ortada bir cevap yok. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bu cinayetin tüm boyutlarıyla açığa çıkması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda uluslararası camiayla da açık ve şeffaf bir şekilde işbirliği yapacağız. Elimizdeki bilgi ve belgeleri paylaşmaya devam edeceğiz."

Cinayet talimatını verenler ve gerçek azmettiriciler de ortaya çıkmalı. Bu sürecin bu şekilde kapatılmaması gerekiyor. Biz bu işin takipçisi olacağız ve önümüzdeki günlerde gelişmeleri tüm dünya kamuoyuyla paylaşacağız."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları