loading
close
SON DAKİKALAR

'ÇAYKUR’un Avrupa distribütörü olan şirket, Almanya'da Türk çayı yerine Seylan ve Vietnam’dan getirdiği çayları satıyor'

'ÇAYKUR’un Avrupa distribütörü olan şirket, Almanya'da Türk çayı yerine Seylan ve Vietnam’dan getirdiği çayları satıyor'
Tarih: 18.08.2019 - 10:57
Kategori: Gündem

Gazeteci İsmail Saymaz, 657 milyon lira zarar eden ÇAYKUR’la ilgili dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

ÇAYKUR, 2018 yılında 42 milyon lira kâr beklerken, 657 milyon 86 bin lira zarara uğradığı açıklanmıştı. Bir yılda üç kez genel müdürü değişen ÇAYKUR'un reklamlar için 11 milyon 86 bin 458 lira harcadığı ortaya çıkmıştı. 

ÇAYKUR'un satılması için zarar ettirildiği iddiaları gündeme gelmişti.

Gazeteci İsmail Saymaz da  "ÇAYKUR, gelecekte satılmak için mi zarar ettiriliyor?" diyerek Twitter hesabından ÇAYKUR’la ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Saymaz, Avrupa distribütörü olan Tanay adlı şirketin Türk çayını satacağına, Seylan ve Vietnam’dan getirdiği çayları Almanya’da sattığını duyurdu.

İsmail Saymaz'ın paylaşımları şöyle:

"ÇAYKUR, bu yıl 657 milyon 86 bin TL zarar etti. Herkes “Nasıl olur?” diye şaşırıyor. ÇAYKUR’un Avrupa distribütörü olan Tanay adlı şirket, Türk çayını satacağına, Seylan ve Vietnam’dan getirdiği çayları Almanya’da satıyor. Hal böyleyken, ÇAYKUR’un ayakta kalması, bir mucize... ÇAYKUR, 47 fabrikası ve 12 bin çalışanı ile, başta Rize olmak üzere Doğu Karadeniz’i ayakta tutan can damarıdır. Biz Karadenizliler çay tarlasında üretici, fabrikada işçi ve emekli olarak, ÇAYKUR sayesinde ayakta duruyoruz. ÇAYKUR, gelecekte satılmak için mi zarar ettiriliyor?"

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları