loading
close
SON DAKİKALAR

Caz müzisyeni Chick Corea yaşamını yitirdi

Caz müzisyeni Chick Corea yaşamını yitirdi
Tarih: 12.02.2021 - 17:29
Kategori: Yaşam

Caz piyanisti ve besteci Chick Corea, 79 yaşında hayatını kaybetti.

Grammy ödüllü caz müzisyeni Chick Corea, 79 yaşında öldü. 1941 doğumlu müzisyenin kanserden dolayı öldüğü açıklanırken, ölüm tarihiyse kamuoyuyla 9 Şubat olarak paylaşıldı.

Corea'nın ailesi tarafından yapılan açıklamada, "Chick, hayatı ve kariyeri boyunca özgürlükten, yeni bir şey yaratırken varılan eğlenceden ve sanatçıların oynadığı oyunlardan çok keyif aldı. Yaptığı işler ve çıktığı turnelerle milyonlarca hayata dokunda ve ilham verdi" ifadeleri kullanıldı. 

Chick Corea, 50 yılı aşkın bir süredir müzik icra etmeyi sürdürüyordu. Henüz 60'ların başında caz sahnesinin en çok aranan piyanistlerinden biri haline gelen Corea, Stan Getz ve Herbie Mann gibi isimlerle çaldı. 60'ların sonunda Miles Davis'in grubuna katılan Corea, caz müziğin gidişatını değiştiren 'Bitches Drew' albümünde yer aldı. Bu albümden sonra kendi elektrik caz müzik grubunu kuran Corea, Return to Forever ile birçok albüme imza attı. Son albümü 2020'de yayınlanan sanatçı, 65 aday gösterildiği Grammy ödüllerinde tarihinin en çok aday gösterilen dördüncü sanatçısı oldu. Corea, ödüle 23 kez layık görüldü.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları