loading
close
SON DAKİKALAR

CD’yi çoğaltıp basına verin

CD’yi çoğaltıp basına verin
Tarih: 11.02.2012 - 19:12
Kategori: Gündem

Mahkemeye başvurup müvekkilimiz hakkındaki haksız ithamların son bulması için mahkemeden CD’nin çoğaltılarak, taraflara ve basına verilmesini istedik.

Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın avukatı Levent Koçer, eski Bakan Fikri Sağlar’a “Dolmabahçe’de Büyükanıt’a dosya verildi mi?” yazısı nedeniyle açtıkları davada, yazının kaynağı olarak gösterilen CD için gizlilik kararı konulmasını talep etmelerini açıkladı.

Koçer, Ankara 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nin, gizlilik kararı verdiği ve içeriğinin yayınlanması yasaklanan CD ile ilgili şunları söyledi: 

Aksine biz, 5 Aralık’ta mahkemeye başvurup müvekkilimiz hakkındaki haksız ithamların son bulması için mahkemeden CD’nin çoğaltılarak, taraflara ve basına verilmesini istedik. Gizlilik kararı, İstanbul Cumhuriyet Baş savcılığı’ndan ‘CD içinde özel hayatın gizliliğini ihlal edecek veriler bulunduğu ve çoğaltılmasının suç teşkil edebileceği’ şerhi üzerine alınmıştır. 

Sağlar gaipten haber almış

Sayın Fikri Sağlar 15 Mayıs 2008’de Birgün Gazetesi’ndeki köşesinde ‘Büyükanıt’a dosya verildi mi?’ başlıklı dava konusu yaptığımız yazısında, ‘Büyükanıt’a Başbakan tarafından, Dolmabahçe Sarayı’nda yapılan görüşmede eşi Filiz Büyükanıt’ın yaptığı harcamaları gösteren bir dosya verildiği, dosyanın içeriğinin ürkütücü olduğunu’ iddia etmişti. Yazının kaynağı olarak ise önce üçüncü kişileri daha sonra da bu CD’yi göstermiştir. Bu CD’nin, 1 Temmuz 2008’de Hurşit Tolon’un oğlunun evinde yapılan aramada bulunduğu iddia edilmektedir. Sayın Sağlar galiba gaipten haber alarak, bu yazıyı yazmış.

Bir evi ve bir yazlığı var

Müvekkilim 50 yıl TSK’da hizmet etmiştir. Sayın Büyükanıt’ın, bir evi, bir yazlığı, 3 tabancası ve emekli maaşı var. Yazlık, emekli ikrâmiyesi ile alındı. Bankada parası yok. Eşi Filiz Büyükanıt ve kızının üzerinde kayıtlı malvarlığı ve bankada paraları yok.

18 Nisan’dan sonra mahkeme kararını verince, bu CD’nin içeriğini yargı müsaadesi nispetinde kamuoyuna açıklayacağız. O zaman Sağlar’dan da bu CD’de yazısının kaynağının neresi olduğunu göstermesini isteyeceğiz.”

Genelkurmay mahkemeye bildirdi

Genelkurmay Başkanlığı da mahkemeye Büyükanıt’ın malvarlığı ile ilgili resmi yazı yazarken, Sağlar’ın avukatı da 11 kalem olarak mal varlığı bildiriminde bulundu. Büyükanıt’ın maaş bordrosu da eklenen yazıda, “Diğer davacı Bilge Filiz Büyükanıt, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan maaş almamaktadır. Davacı Bilge Filiz Büyükanıt’ın 1997’de 1 milyar TL ile üye olduğu ve bu tarihe kadar aidat ödediği kooperatif üyeliği bulunmaktadır. 

Ancak kooperatif içi anlaşmazlıklar nedeniyle müteahhit işi bırakmış, inşaat durmuştur. Ayrıca 2007’de edinilen eşi ile birlikte malik olduğu 149 metrekare bir daire mevcuttur” denildi. Sağlar’ın bildiriminde ise bir araba, 4 bin 100 lira emekli aylığı ile anne ve babasından kalan mal varlığı listesi yer aldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları