loading
close
SON DAKİKALAR

Çelik: Kıdem tazminatı taslağı yok

Çelik: Kıdem tazminatı taslağı yok
Tarih: 11.02.2012 - 19:15
Kategori: Ekonomi

“Kesinlikle kıdem tazminatını kaldıran veya değiştiren bir yasa taslağı henüz yok”

Çelik, kıdem tazminatının kaldırılması gibi bir gündem maddelerinin olmadığını söyledi.

‘Gündemde değil’
Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde katıldığı programda soruları yanıtlayan Çelik,  kıdem tazminatına ilişkin bir soru üzerine, kıdem  tazminatı konusunun hükümet programında ne şekilde yer aldığının herkes tarafından bilindiğini söyledi.
Kıdem tazminatının kaldırılması gibi bir gündem maddelerinin olmadığını vurgulayan Çelik, kıdem tazminatı gibi uzun yıllardır çalışma hayatında tartışılan bir konunun değerlendirilmesinin sosyal taraflarla görüşme neticesinde kamuoyuyla paylaşılacak bir konu olduğunu kaydetti.
Kıdem tazminatının kaldırılmayacağını, mevcut hakların korunacağını belirten Çelik, “Belkide bir fona dönüştürmeye dönük bir çalışmanın yapılması şeklinde... Şu anda söyleyeceğimiz bir şey yok. Çünkü sosyal taraflarla bu konuyu görüşmedik. Görüşmeden de bu konuyla ilgili bir şey söylemek doğru değil” dedi.

‘SOSYAL TARAFLAR GÖRÜŞÜNÜ BEYAN ETMEDİ’

Sosyal taraflarla bir araya gelip açıklama yapmanın daha doğru olacağını vurgulayan Çelik şunları söyledi: “Üçlü Danışmada görüşülmeyen önemli bir konunun konuşulması ve kesin bir neticeye varılmış gibi kamuoyunda bir algının oluşturulmasını doğru bulmuyorum. Böyle kesinlikle kıdem tazminatını kaldıran veya değiştiren bir yasa taslağı da henüz yok. Çünkü sosyal taraflar bu konuda görüşlerini henüz beyan etmemişlerdir.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları