loading
close
SON DAKİKALAR

'Cellada ip, kasaba bıçak vermeyin'

'Cellada ip, kasaba bıçak vermeyin'
Tarih: 17.04.2015 - 11:23
Kategori: Siyaset

Ankara’nın ikinci bölge milletvekili adayı Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç açıklamada bulundu...

Ankara’nın ikinci bölge milletvekili adayı Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç açıklamada bulundu...

7 Haziran genel seçimlerine yönelik seçim hazırlıklarını sürdüren CHP, Ankara’nın dış ilçelerine yönelik ziyaretlerini yoğunlaştırarak devam ettiriyor.
Ankara’nın ikinci bölge milletvekili adayı Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç Kazan, Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçelerinde vatandaşlarla buluştu, dertlerini dinledi, CHP’nin somut seçim vaatlerini anlattı. “Tüm anketler ortaya koyuyor, biz de gittiğimiz, gezdiğimiz yerlerde görüyoruz: Bu iktidar artık gidiyor, seyreyleyin gümbürtüyü” tespitini vatandaşlarla paylaşan Koç özetle şu mesajları verdi:

BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN: Biz bir dönemi bitirmeye, bir düzeni değiştirmeye geliyoruz. Ama bu yolda sizin de bizi yalnız bırakmamanız lazım. Bize sahip çıkın. Siyasi durum tespitini Nasrettin Hoca’nın bir fıkrasındaki gibi yapayım: Hani 40 tane güğümü yan yana dizmişler, Hoca demiş ki, ‘arasından birini çekince seyreyleyin gümbürtüyü.’ Aynen öyle durum; bu iktidar gidiyor, seyreyleyin gümbürtüyü.

CELLADA İP, KASABA BIÇAK VERMEYİN: 13 yıldır iktidardalar. Bir lokma, bir hırka deyip yönetime geldiler, son durumlarını biliyorsunuz. Altın varaklı bardaklarda su içiyorlar, altın mozaikli hamamlarda keyif sürüyorlar. Sizden tek isteğim var, kendi elinizle cellada ip, kasaba bıçak vermeyin. Verdikten sonra tabi ki o da seni asar, o seni keser. Çünkü O’nun huyu o.

720 LİRANIN ALTINDA GELİRE SON: CHP gelince sosyal yardımlar bitecek diyorlar. İnanmayın. Biz sosyal yardımları tek kalemde toplayıp, hem de iki katına çıkarıp vereceğiz. Geliri 720 liranın altında olan hiçbir aile bırakmayacağız. Yani yoksulluğu bitireceğiz.

TAŞERONA SON, ÇİFTÇİ MAZOTU 2 LİRA: Seçime yaklaşık 50 günlük bir süre kaldı. Biz bu kampanyamızı hiç kimse ile kavga etmeden götüreceğiz. Tamamen her kesime ne vereceğimizi anlatacağız. Çünkü biz bunlarla ilgiliyiz. Modern kölelik olan taşeronu bitireceğiz, asgari ücret üzerindeki vergi yükünü kaldıracağız, çiftçiye üretimde kullandığı mazotu iki liraya vereceğiz, asgari ücreti bin 500 TL’ye yükselteceğiz, kredi kartları üzerindeki temerrüt faizi kıskacını kaldıracağız, kartın borcunu da 5 yıllık süreye yayacağız, emekliye de hem intibak hem de Ramazan ve Kurban bayramlarında iki ikramiye maaş vereceğiz. Askeri olan aileye 300, 65 yaş üstüne ilave 240, engelliye 400 lira yaşam desteği vereceğiz. TOKİ’nin yaptığı sosyal konutlarda arsa payını devlet verecek bu da yüzde 40 maliyet azalması sağlayacak. Emeklilerin sağlık harcamalarındaki tüm katkıları sona erdireceğiz.

BİRİSİ BİNİYOR MOTORA HOOP İMRALI’YA GİZLİ PAZARLIĞA; BU TEZGAHI DA BİZ BOZACAĞIZ: İnsanları böldüler, kamplara ayırdılar. Yok efendim alevi-sünni, yok efendim Türk-Kürt –Çerkez. Türkiye bu bölünmeleri kaldıramaz; bu komediye bir son vermek zorundayız. Biz kimseyi ayırmayacağız, kimseyi dışlamayacağız, kimseyi de ötekileştirmeyeceğiz. Türkiye gizli pazarlıkların ülkesi olamaz. Birisi çıkıyor, ‘Biz oldukça sen başkan olamazsın’ diyor. Tersten okuyun, ‘Seni ancak biz başkan yaparız’ manası çıkıyor. Birisi biniyor motora, nereye gidiyor, direk İmralı’ya, peki nereden aday Ankara’dan. Orada zaten devletin MİT’i var, görevlisi var, sen gizli gizli neyin pazarlığını yapıyorsun. Biz bu tezgahı bozacağız.

HERKESİ KENDİ KÜMESİNDE VARLIK MI SANIYORSUN?: Sevgili yurttaşlarım. Türkiye yaşanamaz hale geldi. AKP herkesi kendi kümesinde yolunacak varlık mı sanıyor: İstediğimden yumurta alırım, istediğimi yolarım. Artık buna bir son vermek lazım. İsraf, yolsuzluk, hırsızlık sağ ideolojinin kaderi midir? Hani sen yırtık ayakkabı ile gelmiştin siyasete. Allah rızası; bir lokma bir hırka diyordun. Şimdi milletin parasıyla sarayda keyif çatıyorsun.

GIDA ÜRETMİYORSAN TOPUN TÜFEĞİN İŞE YARAMAZ: Tarım kesiminde 30 yaşına kadar çalışanların primlerini devlet ödeyecek. Teşvik verilecek tarım ürünü bir yıl öncesinden tespit edilecek. Tarımda üretmeyen, gıda üretimi yapmayan bir ülke topsuz tüfeksiz gibidir. Üretimin yoksa topun tüfeğin de olsa işe yaramaz. Dışa bağımlı kalırsın.

BIRAKALIM NE YERSE YESİN: Biz artık hiç kimse ile kavga etmeyeceğiz, o denem bitti. Biz yapacaklarımızla ilgiliyiz sadece. Bırakalım birisi Kaçak Sarayına aynalar asıp kendi kendisiyle kavga etsin. Sadece bizim tarihimize, değerlerimize, kahramanlarımıza dil uzatırsa alnının çatına hak ettiği yanıtı veririz. Onun dışında ne yaparsa yapsın. Biliyorsunuz son icraatı kendine altın mozaikli hamam yaptırmak olmuş. Yapsın. Hani umutsuz hastanın yakınları durumunu sorunca, doktor, ‘bırakın ne yerse yesin’ demiş ya. Biz de bırakalım ne yaparsa yapsın.

AÇILMAYAN ÇOK AYAKKABI KUTUSU VAR DAHA: Her şeyi arkadaşlarımızı kuruşu kuruşuna hesaplayıp kaynağını da ortaya koydu. Genel Başkanımız Pazar günü bildirgemizde tüm detayları açıklayacak. Efendim tutturmuşlar, ‘nereden bulacaksınız’. Açılmadık daha çok ayakkabı kutusu var bu ülkede. İsraf bitecek. Yani senin sarayda altın mozaikli keyfini bozacağız Kardeşim. Kimseyi tehdit etmeye de gerek yok, bunlar sökmüyor artık. Çünkü bunlar gidici. Oyumuza, namusumuza, geleceğimize sahip çıkacağız. Aşacak bunları Türkiye; başka yolu yok.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları