loading
close
SON DAKİKALAR

Cem Garipoğlu'na 24 Yıl!

Cem Garipoğlu'na 24 Yıl!
Tarih: 29.03.2012 - 10:22
Kategori: Gündem

Münevver Karabulut cinayetinin zanlısı Cem Garipoğlu'na verilen 24 yıl hapis cezası onandı...

Münevver Karabulut cinayetinin zanlısı Cem Garipoğlu'na verilen 24 yıl hapis cezası onandı...

Yargıtay 1'nci Ceza Dairesi Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun “Çocuğa karşı tasarlayarak canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek” suçundan verilen 24 yıl hapis cezasını onadı. Daire Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu’nun “suç delillerini yok etme”, amcası Hayyam Garipoğlu’nun da “suçluyu kayırmaktan” verilen üç yıl hapis cezasını onarken, babası Mehmet Nida Garipoğlu’nun beraat kararını ise “suçluyu kayırdığı” gerekçesiyle bozdu.

Münevver Karabulut davasında, Yargıtay 1'nci Ceza Dairesi kararını açıkladı. Bakırköy 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin Cem Garipoğlu’na verdiği 24 yıl hapis cezasını onayan Daire, anne Tülay Makbule Garipoğlu ile amca Hayam Garipoğlu’nun 3 yıl hapis cezasının da onanmasına karar verdi. Yargıtay 1'nci Ceza Dairesi davanın tutuksuz sanıklarından Garipoğlu ailesinin çalışanları Ahmet Batur ve Habip Kurt’un, Cem Garipoğlu’nun firarına yardımcı olmak ve suçluyu kayırmak suçundan verilen 3 yıl hapis cezasını da onadı. Kararı açıklayan Daire Başkanı Mehmet Yalçın, Cem Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu hakkında verilen beraat kararını ise bozdu.

-BABA GARİPOĞLU’NUN CEZASI “SUÇLUYU KAYIRMAKTAN” BOZULDU

Daire Başkanı Yalçın, Baba Garipoğlu hakkında verilen beraat hükmünün, oğlunun yakalanmaması için kaçmasına yardım etmesinden dolayı bozulduğunu açıkladı. Daire Başkanı Yalçın, “Baba için verilen hüküm, Türk Ceza Kanunu’nun 283/1. maddesinde yer alan ‘suçluyu kayırma suçunu’ oluşturduğu ve buna göre hüküm kurulması gerektiği için bozuldu” dedi. Baba Nida Garipoğlu’nun suçunun “öldürmeye katılmaktan” bozulmadığını vurgulayan Yalçın, “suçluyu kayırmaktan” bozulduğunun altını çizdi.

Cem Garipoğlu, 3 Mart 2009 tarihinde işlediği cinayetin ardından 197 gün boyunca firari olarak saklandı. 17 Eylül 2009 tarihinde teslim olan Garipoğlu, bir gün sonra tutuklandı. Garipoğlu, aldığı 24 yıllık hapis cezasının 3’te 2’sini cezaevinde geçirecek. Cem Garipoğlu, Münevver Karabulut’u öldürmekten 16 yıl cezaevinde yatacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları