loading
close
SON DAKİKALAR

Cemaat savaşları başladı

Cemaat savaşları başladı
Tarih: 11.02.2012 - 22:18
Kategori: Gündem

Cübbeli Ahmet'in tutuklanması, İsmailağa cemaatiyle Gülen cemaatinin arasında kavganın fitilini ateşledi.

İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden Cübbeli Ahmet’in tutuklanması cemaat kavgasının da fitilini ateşledi. Zaman gazetesini sert dille eleştiren, cemaat kanalı STV’deki dizileri izleyenleri “gâvur olursunuz” diye uyaran Cübbeli’nin tutuklanmasından Gülen cemaatini sorumlu tutan İsmailağa cemaati üyeleri, operasyonu “okyanus ötesi” diye niteledi. İsmailağa’nın internet sitesinde Gülen cemaaatine sert eleştiriler yöneltildi.

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün çete operasyonu kapsamında tutuklanması, cemaat kavgalarını da beraberinde getirdi. İsmailağa cemaatinin “www.ismailaga.info” adresli internet sitesinde yayımlanan “Cübbeli Hoca’ya Yıldırma Operasyonu” başlıklı yazıda, başından itibaren sosyal paylaşım sitelerinde yapılan yorumlardan olayın “Bu bir karalama ve sindirme operasyonudur, hükümeti ele geçiren diyalogcuların son hamlesidir” kanaatinin oluştuğu savunuldu. Yazıda, “Küçük bir boşlukta hükümeti ele geçirenler bakın nasıl da işlere kalkışıyor. Hükümeti elinde bulunduran asıl güçler nasıl da karşısındaki engelleri tahrip ediyor. Okyanus dalgaları bakın nasıl Türkiye’ye vuruyor” ifadesiyle isim verilmeden Fethullah Gülen ve cemaati eleştirildi.

Sitede yayımlanan “İsmailağa Cemaati ve Cübbeli Hoca” başlıklı bir diğer yazıda ise gelişmelerin bir “komplo ürünü” olduğu savunulurak, “Ehli Sünnete Sahip Çık Müslüman” başlıklı bir şiire yer verildi. Şiirin “Diyalogcu, şia, vehhabi / Sapık prof, bid’at ehli / Tahrif etmeden dinini / Ehli sünnete sahip çık Müslüman!” dizelerine yer verilmesi dikkat çekti.
 
‘STV izlerseniz gâvur olursunuz’

Cübbeli Ahmet, zaman zaman Gülen cemaatine yönelik çıkışlarıyla gündeme gelmişti. Cemaatiyle yaptığı bir konuşmada STV kanalına yönelik eleştirilerde bulunan Cübbeli Ahmet, “Bunların İslami kanallarında fayda yok arkadaşlar, İslami gibi geçinirler ama arkadan zehir zemberek” demişti. Cübbeli Ahmet bir başka konuşmasında isim vermeden eleştirilerini sürdürmüş ve “İslami geçindikleri halde bunlardan şikâyetçiyiz. Adam buna para veriyor, evine çoluk çocuğuna alıyor, orada yazıyor İslamın hükümlerinin hepsi tatbik edilmesi gerekli değildir. Hangi gazete, onu da sen anla, herkesin evine giren gazete, bedava dağıtılanlardan, herkesi abone ediyorlar, herkese gönderiyorlar” diye konuşmuştu.

Cemaat üyelerinin sitede yaptıkları yorumlar da Gülen-İsmailağa kavgasının boyutlarını daha net gözler önüne seriyor. İşte o yorumlardan bazıları:

• Kim okyanus ötesine ilişiyorsa ona hemen iftiralar iliştiriyorlar.

• Her şey okyanus ötelerinden gelen haberlerle başladı ve onun dönek evladı ta…p her şeye eyvallah dedi. Evet AKP’ye oy verdim İslam için ama Allah şahittir hakkımı helal etmiyorum.

• Şunu çok iyi biliyorum ki, bunca inananların ahları altında kalacak hükümet ve İsrail işbirlikçileri, okyanus ötesindeki şantajçı şahsiyetler inananların ahı altında kalacak Allah’ın izniyle.

• Mutlu musun AKP, mutlu musun Fethullah Gülenciler, mutlu musun yandaş medya, bundan sonra AKP bizlerden oyu rüyasında bile alamaz. Tayyip’ten de nefret ediyoruz artık.

• Hükümet artık okyanus ötesinden yönlendiriliyor herhalde. Adamlara bravo sonunda devleti ele geçirdiler.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları