loading
close
SON DAKİKALAR

Cemaatin şikayetiyle tayini çıkan imam 11 yıl görev yaptığı caminin bahçesindeki ağaçları kesti

Cemaatin şikayetiyle tayini çıkan imam 11 yıl görev yaptığı caminin bahçesindeki ağaçları kesti
Tarih: 27.12.2019 - 12:57
Kategori: Yaşam

Konya’da 11 yıldır görev yaptığı camiden başka bir camiye tayini çıkan imam, caminin bahçesindeki ağaçları kesip gitti. 17 adet ağacı kesen imamın ağaçlardan bir kısmını aldığı iddia edildi. Bölge sakinleri imamın tayini çıkması için müftülüğü başvuruda bulunmuştu. ...

Fatih Camii'nde görev yapan İmam Nurullah K.'nin, 5 Aralık günü, Harmancık Mahallesi'nde bulunan Abdülgani Camii'ne tayini çıktı. İddialara göre, tayin edildiğini öğrenen Nurullah K. da cami bahçesindeki 17 ağacı kesti. Kestiği ağaçların bazılarını da kamyona yükleyip, götürdü.

Kaşınhanı Mahalle Muhtarı Mehmet Çetin, bir süredir cemaat ile İmam Nurallah K. arasında sorun yaşandığını, bazı vatandaşların da geçen haziran ayında ilçe müftülüğüne giderek, cami imamının değiştirilmesi için başvuru yaptığını anlattı.

İmam Nurallah K.'nin de karşı imza toplayıp müftülüğe verdiğini belirten Çetin şunları söyledi:

"Ancak başka bir camiye tayini çıktı. O da ağaçları kesmiş. Bazılarını parçalayıp, kamyonla götürmüş. Birazını da bırakmış. Neden kestiğini sorduğumda, 'Muhtarım ağaçlar elektrik tellerine değiyor' yanıtını verdi. Bunu daha önce yapsaydı, belki yanlış anlaşılmazdı. Ancak tayini çıktıktan hemen sonra yapması art niyetli olduğunu gösteriyor. Art niyet var. Cemaatle geçinemiyordu. Milleti kutuplaştırıp, birbirine düşürdü. Bu kesilen ağaçlar hocanın kişiliğini ele veriyor. Bu katliama yorum yapmaya gerek yok. Bu durumu görenler yorumlasın."

Cami cemaatinden Emrullah Özden de ''Hoca, 'kendim diktim, kendim biçtim' demiş. 'Tellere değdi, kestim' demiş. Bir geldik baktık ki birçok ağacı kesip, biçmiş. Tayini çıktıktan sonra kesti.  Daha önce imam hakkında müftülüğe şikayetçi olduk. Cemaatiyle geçinemiyordu" dedi.

Suçlamaları kabul etmeyen imam Nurullah K. ise sadece bir ağacı elektrik tellerine takıldığı için kestiğini söyledi.

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları