loading
close
SON DAKİKALAR

Cemevi nöbeti devam ediyor...

Cemevi nöbeti devam ediyor...
Tarih: 11.02.2012 - 19:09
Kategori: Özel Haberler

Avcılar Yeşilkentteki atıl Cemevi binasının yapılması için çeşitli girişimlerde bulunan mahalle sakinleri bu akşam yeni bir etkinlik daha yapacak.

Bu akşam saat 19.00'da başlayacak etkinliğe Hubyarlı Aşık Alican da katılacak. Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği'nin de katkı sunacağı etkinlikte Hubyar Semahı'nın yanı sıra vatandaşlar Cem Töreni de yapacak.

Yeşilkent'teki Alevi vatandaşların Cemevi inşaatı için haber beklediği Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ise önceki gün Üniversite Mahallesi'nde Cami temeli attı. CHP'li ve AKP'li milletvekillerinin de katıldığı temel atma töreninde konuşan Değirmenci, Cami için bağış kabul etmeyeceklerini belirterek, "“Halka verdiğimizin sözü yerine getirmek böyle bir bereketli bir güne nasip oldu. Bu caminin yapımını Astay inşaat üstlendi. Belediyemizle ortaklaşa yapacağız. Buradan size sesleniyorum. Camimize bağış yapmayınız. Çünkü buna ihtiyacımız yok. Hayır sever kardeşimiz Mesut Parlak bey bu camiyi bitirip sizlerin ibadet yapabilmesi için teslim edecek." dedi.

Bu arada geçtiğimiz günlerde Cem TV'de katıldığı bir programda Yeşilkent Cemevi'yle ilgili açıklamalar yapan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, "Benim kesinlikle yeni bir Cemevi’yle ilgili olarak hiçbir derneğe sözüm yoktur olamazda. Bu arsa tamamen Avcılar Belediyesi’ne bağlıdır, orada da herhangi bir kimsenin hakkı kesinlikle bulunmamaktadır. Yalan yanlış bilgilerle halkımız bu oyunlara gelmemelidir. Yeşil kentte yine Firuzköy’de olduğu gibi Yeni bir Cem Kültür evi yapılmasını planlıyoruz bunun içinde gerekli yasal işlemleri yürütüyoruz” diye konuştu.

Değirmenci Yeşilkent mahallesinde bir takım illegal grupların halkı kışkırtarak kendilerini haklı çıkarmaya çalışmalarının sonuçsuz kalacağını bu kişilerle ilgili emniyet güçlerinin gerekli kavuşturmayı yaptığını belirterek, “Bizi karalamak istiyorlar. Alevi düşmanı gibi göstermeye çalışıyorlar. Ancak bunların kim olduğunu biz iyi biliyoruz. Yaptıkları eylemler yasadışıdır. Halkımızın bu tür kişilere inanmalarını arzu etmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları