loading
close
SON DAKİKALAR

Cemil Çiçek ten küfür tepkisi

Cemil Çiçek ten küfür tepkisi
Tarih: 11.02.2012 - 18:46
Kategori: Siyaset

TBMM Başkanı Çiçek, Meclis'te tartışmalara neden olan küfürlü konuşmayı değerlendirdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'te tartışmalara neden olan küfürlü konuşmayı, “Hoş olmayan görüntüler, küslükler dargınlıklar, kavga görüntüleri Meclis’in mehabeti, saygınlığı açısından uygun bulmadığım doğru bulmadığım görüntüler, tavırlar” diye eleştirdi. "Milletimizin ümidini boşa çıkartmayalım" diyen Çiçek, milletvekillerini Meclis’in saygınlığı için daha dikkatli davranmaya çağırdı.  

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'te tartışmalara neden olan küfürlü konuşmayı, “Hoş olmayan görüntüler, küslükler dargınlıklar, kavga görüntüleri Meclis’in mehabeti, saygınlığı açısından uygun bulmadığım doğru bulmadığım görüntüler, tavırlar” diye eleştirdi. "Milletimizin ümidini boşa çıkartmayalım" diyen Çiçek, milletvekillerini Meclis’in saygınlığı için daha dikkatli davranmaya çağırdı.

TBMM Başkanı Çiçek, Meclis’te katıldığı bir program sonrası gazetecilerin Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam’ın Genel Kurul’da tartışma yaratan sözleriyle ilgili sorularını yanıtladı. Yurt dışında olduğu için “hoş olmayan durumu” gazetelerden okuduğunu söyleyen Çiçek şunları söyledi:

“Maalesef 24. dönem parlamentosu çalışmalarına iyi başlamadı. Halbuki milletimizin büyük beklentisi vardı. Ama iyi başlayamadı. Arka arkaya yaşanan görüntüler, üslup tartışmaları? Bu üslup 67. madde açısından da değerlendirilmesi gereken bir üslup. Hoş olmayan görüntüler, küslükler dargınlıklar, kavga görüntüleri Meclis’in mehabeti, saygınlığı açısından uygun bulmadığım doğru bulmadığım görüntüler, tavırlardır.”

Çiçek tartışılan sorunla ilgili ‘şu kişi bu kişi' diye kişiselleştirerek bir değerlendirilme yapmasının kendi baktığı yerden bir fayda getirmeyeceğini belirterek şu uyarıda bulundu:

“Sıfatımız ne olursa olsun en başta ben kendim olmak üzere teker teker tüm milletvekillerimize, gruplarımıza, grup yöneticilerimize, Meclis’i yönetenlere önemli sorumluluklar düşüyor. Milletimizin ümidini boşa çıkartmayalım. Milletin sorunlarının çözüldüğü, çözüleceği yer olarak kabul ettiği Meclis’in saygınlığı açısından biraz daha dikkatli davranmamız gerektiğini düşünüyorum.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları