loading
close
SON DAKİKALAR

Cengiz İnşaat kestiği ağaçları, Bakan Karaismailoğlu'nun ziyareti öncesi kamyonlarla bölgeden uzaklaştırdı

Cengiz İnşaat kestiği ağaçları, Bakan Karaismailoğlu'nun ziyareti öncesi kamyonlarla bölgeden uzaklaştırdı
Tarih: 10.05.2021 - 16:24
Kategori: Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun doğa nöbeti tutan İkizderelileri ziyareti öncesi, Cengiz İnşaat kestiği ağaçları kamyonlarla bölgeden uzağa taşıdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize İkizdere'deki İşkencedere Vadisi’nde doğa nöbeti tutan halkı ziyaret ediyor.

Vadiye taş ocağı yapmak isteyen Cengiz İnşaat’a karşı bölgede direniş sürdürülürken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, köylülerle görüşmek için bölgeye gitti. Bakan Karaismailoğlu direnişçi köylüleri ziyaret etmeden önce Cengiz İnşaat, vadide katledilen ağaçları kamyonlara yükleyerek başka bir alana götürdü. Temizlik çalışmasının ardından Bakan Karaismailoğlu’nun alana beraberinde çok sayıda araç ile gelmesi dikkat çekti.

Bakan Karaismailoğlu, geçtiğimiz günlerde TRT’de katıldığı programda bölgedeki direnişi hedef alıp "70 yıllık taş ocağı, altın araması gibi iddialar kesinlikle doğru değil. Devletimiz marjinal gruplara kesinlikle izin vermez. Bunu yapanlar devlet düşmanıdır" demişti. Bakanın bu açıklamasına köylüler sosyal medyada paylaştıkları bir video ile tepki göstermiş, “Biz İkizdereli köylüleriz” diyerek yanıt vermişti.

Kaynak : Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları