loading
close
SON DAKİKALAR

Ceren Damar'ın katilinin avukatı Vahit Bıçak'ın Polis Akademisi'ndeki işine son verildi

Ceren Damar'ın katilinin avukatı Vahit Bıçak'ın Polis Akademisi'ndeki işine son verildi
Tarih: 27.02.2020 - 12:15
Kategori: Gündem

Akademisyen Ceren Damar'ı önce vurup ardından bıçaklayarak öldüren müvekkili Hasan İsmail Hikmet'i savunurken skandal ifadeler kullanan avukat Vahit Bıçak'ın Polis Akademisindeki işine son verildi.

Akademisyen Ceren Damar Şenel 2 Ocak 2019'da üniversitedeki odasında öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vurulduktan sonra bıçaklanarak öldürülmüştü.

Geçtiğimiz günlerde yargılaması tamamlanan ve katilin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı davada sanık avukatı Vahit Bıçak'ın skandal savunması damga vurmuştu.

Vahit Bıçak, Ceren Damar Şenel'in müvekkiline cinsel istismarda bulunduğu, konumunu kullanarak bu istismarı sürdürdüğü ve müvekkilini tehdit ettiğini iddia etmişti.

Ceren Damar'a ve ailesine hakarete varan açıklamalar yapan Vahit Bıçak son duruşmada ise Damar'ın 15 Temmuz darbe girişimini desteklediği iddiasını ortaya atmıştı. Bıçak'ın açıklamaları tepki çekerken Ceren Damar'ın babası Mustafa Damar, "Kızımın namusuna dil uzattı, beni tehdit etti" diyerek Vahit Bıçak hakkında dava açacaklarını duyurmuştu.

Ankara Barosu da Bıçak hakkında savunma sınırının aşılarak meslek kurallarının ihlal edildiği gerekçesiyle soruşturma açılması kararı almıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün yaptığı açıklamada, Bıçak'ın  Polis Akademisi'ndeki öğretim üyeliği görevine son verildiğini söyledi.

Soylu, "Polis Akademisi ile ilişiğinin kesilmesiyle ilgili onay benim önümde. Bugün itibariyle ilişki kesiliyor, bir süreci vardı onu bekledik" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları