loading
close
SON DAKİKALAR

Cerrahpaşa'da taşeron işçiler eylemde

Cerrahpaşa'da taşeron işçiler eylemde
Tarih: 11.02.2012 - 19:29
Kategori: Sendika

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Hastanesi’nde işten çıkarılan taşeron sağlık işçileri bugün bir eylem yaptı. 30 Ocak günü Tıp Fakültesi dekanı ile görüşecek

Cerrahpaşa Hastanesi’ndeki İş Bankası önünde toplanan işçiler, işlerine geri dönmek istediklerini belirtti. Dev Sağlık-İş, SES Aksaray Şubesi, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Sağlık Meclisi ve Tasisder üyelerinin katıldığı eylemde “Sağlıkta taşeron ölüm demektir”, “Güvenceli iş, güvenceli gelecek istiyoruz”, “İşimizi geri istiyoruz” sloganları atıldı. 

İşçiler, dondurucu soğuğa karşı ateş yakarak ısındı. İşçilerin slogan atıp işten çıkarmaları alkışlarla protesto etmesinden birkaç dakika sonra Hastane Müdürü Şakir Aybirdi işçilerin yanına geldi. İşten çıkarmalar konusunda hastane yönetimindeki herkesin çok üzgün olduğunu, yönetim olarak uzun süre ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Aybirdi’nin açıklamaları üzerine bir taşeron sağlık işçisi “Madem işten çıkarıldığımızı biliyordunuz bize neden söylemediniz?” dedi. Aybirdi, işten çıkarmalar karşısında işçilerin hukuki yollara başvurmasını ve 30 Ocak günü hastane yönetiminin işçilerle görüşeceğini söyledi. 

Aybirdi’nin açıklamalarının ardından işçiler slogan atıp protestolarını sürdürdü. SES Aksaray Şubesi imzalı “İşten atmalar durdurulsun, atılanlar geri alınsın” pankartını açan işçiler sloganlar atarak eylemlerini sürdürdü. Eylem sürerken işçiler 30 Ocak günü gerçekleştirilecek toplantıya gönderecekleri temsilcilerini seçti. İşçiler, eylemlerini 30 Ocak günü tekrar buluşmak üzere sonlandırdı. 

Sendika.Org’a konuşan işçilerden Osman Yılmaz, 25 Ocak günü telefonla aranarak 26 Ocak günü hastane yönetimi tarafından bir toplantıya çağırıldıklarını söyledi. 26 Ocak günü gittikleri toplantıda kendilerine “31 Aralık 2011 tarihinde iş akitlerinin feshedildiğinin” bildirildiği söylendi. Yılmaz, işten çıkarıldıklarına dair yazılı bir bildirimin ellerine ulaşmadığını belirtti. 

İşten çıkarılan 45 işçinin tamamının Cerrahpaşa mezunu olduğunu ifade eden Yılmaz şunları söyledi: 

“Aslında işten 43’ten fazla işçi çıkarıldı. Bunlardan bir kısmı sonrasında ‘Yanlışlık olmuş’ denilerek işe alındı. Bize bir yazı gelmedi. Hastane müdürleri biz sözlü olarak işten çıkarıldığımızı söyledi ama yazılı bir belge henüz gelmedi. Bizi 26 gün boyunca çalıştırdılar. Bu süre içinde ben 2 gün izne ayrılmak istedim ancak kabul etmediler. Biz işimizi geri istiyoruz.” 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları