loading
close
SON DAKİKALAR

Çeşme-Alaçatı Havalimanı için '1.4 milyar euro gelir garantisi verildi' iddiasına firmadan yanıt

Çeşme-Alaçatı Havalimanı için '1.4 milyar euro gelir garantisi verildi' iddiasına firmadan yanıt
Tarih: 05.08.2019 - 13:45
Kategori: Ekonomi

Çeşme-Alaçatı Havaliman'a 1.4 milyar euro gelir garantisi verildi iddiasına havalimanını yapan firmadan yanıt geldi. Firmanın yaptığı yazılı açıklamada "Garanti gelir haberlerde yazdığı gibi 1milyar 400 milyon USD değil, ilk 12 yılın toplamında sadece14 milyon euro'dur" ifadeleri yer aldı....

Geçtiğimiz yıl, Çeşme Alaçatı’ya yapılacak yeni havalimanı için iddiada bulunulmuş, inşaatı yapacak firmaya hükümetin 1.4 milyar euro gelir vaad ettiği haberleri yer almıştı. Firmadan yapılan yazılı açıklamada gelir garantisi olarak bahsi geçen miktarla ilgili olarak "Garanti gelir haberlerde yazdığı gibi 1milyar 400 milyon USD değil, ilk 12 yılın toplamında sadece14 milyon Euro’dur. Sözleşme konusu işlerle eş zamanlı olarak ve Devletten herhangi bir ek garanti gelir olmaksızın, uçuş akademisi, bakım hangarları, sky diving merkezi yapılacak olup, projenin 1. Etap toplam yatırım tutarı 24.000.000 Euro olacaktır. Projenin 25 yıllık işletme dönemindeki tüm etaplar tamamlandığında toplam 120 milyon Euro tutarında yatırım gerçekleştirilmiş olacaktır" denildi.

Amaçlarının Türkiye’ye nitelikli bir havalimanı kazandırmak olduğunu ifade eden Terminal Yapı ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı  Alp Delimollaoğlu, şunları söyledi:  “6 Haziran 2018 tarihinde sözleşme imzalanmış olup, çalışmalar ulusal ve uluslararası standartlara ve mevzuatlara uygun olarak iş programı dahilinde devam etmektedir. Çeşme - Alaçatı Havalimanı işletmeye geçtiğinde öncelikle bölgenin dünya turizmine tanıtımı, en üst segment turistin bölgeye çekilmesi ve tüm yıl erişilebilir olması sayesinde, 90 güne sıkışmış olan mevcut turizm sezonunun 150-180 güne uzaması ile  bölgeye en az 200 bin ilave geceleme desteği sağlanacaktır.”

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları