loading
close
SON DAKİKALAR

Çetin Doğan ve Çevik Bir tutuklandı

Çetin Doğan ve Çevik Bir tutuklandı
Tarih: 20.08.2021 - 09:38
Kategori: Gündem

28 Şubat davasında alınan müebbet hapis cezası kararları Yargıtay tarafından onandı. Hükmün kesinleşmesinin ardından davada yargılanan 14 sanık hakkında infaz süreci başlatıldı. Emekli Orgeneraller Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu sanıklar gözaltına alınarak cezaevine gönderild...

28 Şubat davasında Yargıtay'ın onama kararının ardından, hükmün kesinleştiğine ilişkin karar, infaz savcılığına gönderildi.

Emekli orgenerallerin de aralarında bulunoduğu 14 sanıkla ilgili yeniden yakalama kararı çıkarıldı.

Darbeye teşebbüs suçundan ceza alan sanıkların, yaşları ve sağlık durumları gerekçe gösterilerek yapılan infaz erteleme başvurusu ise reddedildi.

Aralarında dönemin Genelkurmay ikinci Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir Muğla'nın Milas ilçesinde, dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan ise Bodrum ilçesinde gözaltına alındı.

Polis eşliğinde adliyeye götürülen Çetin Doğan karara tepki gösterdi. Doğan, "Sözün bittiği yerdeyiz. Her şey ortada. Yani elbette bunun bir sonu gelecek" dedi.

Adliyedeki işlemlerinin ardından Çetin Doğan ve Çevik Bir sağlık kontrolünden geçirilerek Muğla Cezaevine gönderildi.

Sanıklardan Emekli Korgeneral Hakkı Kılınç Antalya'da,, Emekli generaller Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Yıldırım Türker ise Ankara'da gözaltına alındı.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen emekli generallerin rütbelerinin sökülmesi talebiyle Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına yazı da gönderdi.

Kaynak : NTV

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları