loading
close
SON DAKİKALAR

''Çevre Geleceğimizdir''

''Çevre Geleceğimizdir''
Tarih: 06.06.2012 - 16:55
Kategori: Yerel

Silivri Belediyesi, yine bir ilke imza atarak Botanik Park’ın açılışını gerçekleştirdi...

Daha yaşanabilir bir Silivri yaratmak amacıyla çevre konusunda ilçe genelinde birçok çalışma hayata geçiren Silivri Belediyesi, yine bir ilke imza atarak Botanik Park’ın açılışını gerçekleştirdi.

İnsanlarda çevre bilincini oluşturarak kentine sahip çıkma anlayışı içerisinde bugüne kadar birçok proje hayata geçiren Silivri Belediyesi, çevrenin korunması, çevre kirliliğinin en aza indirilmesi, ambalaj atıklarının ayrı toplanması, pillerin ayrı toplanması, bitkisel atık yağların ayrı toplanması ve elektronik atıkların ayrı toplanması gibi pek çok konuda çalışmalarına devam ediyor. 

Silivri Belediyesi ile Silivri Kent Konseyi’nin ortak çalışmaları sonucu, Silivri Maxi Alışveriş Merkezi’nin arka tarafında, Silivri Belediyesi araç garajının yanındaki alanda oluşturulan Silivri Belediyesi- Silivri Kent Konseyi Botanik Parkı, toplam 11 bin metre kare alan üzerine kuruldu. 

8200 metre kare yeşil alana sahip olan Botanik Park’a, 344 adet ağaç grubu ve 506 adet de çalı grubu olmak üzere toplam 850 ayrı bitki dikimi gerçekleştirildi. 05 Haziran Salı Günü gerçekleştirilen açılış programına; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Tarım Müdürü Hasan Güven, Silivri Kent Konseyi Başkanı Kadir Baran ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Kaya, Belediye Başkan Yardımcıları, Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri İlçe Müftüsü Mustafa Onat, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

IŞIKLAR; “ÇEVRE GÜNÜ BİRGÜN DEĞİL, HER GÜNDÜR”

Silivri İlçe Tarım Müdürü Hasan Güven ve Silivri Kent Konseyi Başkanı Kadir Baran’ın günün anlam ve önemine uygun olarak gerçekleştirdiği açılış konuşmasının ardından söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Çevre, bize geçmişten kalan bir miras değil; korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir. 

Bu doğrultuda gerek belediyemiz, gerekse de vatandaşlarımızın gösterdiği çabalar son derece önemlidir. Bu güzel günde hem Dünya Çevre Günü’nüzü kutluyor, hem de Silivri’ye güzel bir armağan olan Botanik Park’ın açılışını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyorum” şeklinde konuştu. 

‘Dünya Çevre Günü bir gün değil her gündür’ diyen Başkan Işıklar; “Çocuklarımız çevreyle büyüyecek, görerek ve anlayarak yaşayacaklar” dedi.

EN ÇOK ATIK PİLİ ONLAR TOPLADI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ilçe genelinde yapılan Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında en çok pil toplayan Sayalar İlköğretim Okulu, Alipaşa Fethi Erkoç İlköğretim Okulu ve Danamandıra İlköğretim Okulu Müdürleri ve öğrencilerine hediyeler verdi.

BOTANİK PARK’IN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gerçekleşen açılış konuşmalarının ardından ilçe protokol üyeleri, öğrenciler ile birlikte Botanik Park’ın açılış kurdelesini kesti. Ardından davetliler ile birlikte parkı gezerek, bitki çeşitleri ile ilgili incelemelerde bulunan Başkan Işıklar, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Işıklar’dan imza almak üzere birbiriyle yarışan çocuklar, hatıra fotoğrafları da çektirdi.

ÇAM FİDANI HEDİYE EDİLDİ

Silivri Belediyesi- Silivri Kent Konseyi Botanik Parkı’nın açılış törenine katılan tüm konuklara çam fidanı hediye edildi. 


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları