loading
close
SON DAKİKALAR

Ceylan Ertem'den eleştirilere yanıt: 'Neye ne kadar üzüleceğimin hesabını tutmak sizlere kalmadı'

Ceylan Ertem'den eleştirilere yanıt: 'Neye ne kadar üzüleceğimin hesabını tutmak sizlere kalmadı'
Tarih: 05.07.2018 - 14:45
Kategori: Magazin

Sanatçı Ceylan Ertem, öldürülen kız çocukları ile ilgili paylaşım yapmadığı gerekçesiyle eleştiren takipçilerine "İnstagramda her konuda her an paylaşım yapmayana değil, gerekli yasaları çıkarmayan, kız çocuklarını/kadınlarını önemsemeyen politikacılara çemkirin!" diye yanıt verdi. ...

Ceylan Ertem, kendisine gelen "Ya ceylan hani öldürülen kız çocukları ile ilgili paylaşım yapmadın, sadece hayvanları önemsiyorsun” şeklindeki eleştirilere sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. 

Ertem, İnstagram hesabından, kadın cinayetlerine karşı yapılan bir yürüyüşte çekilen fotoğrafını paylaşarak "Yıllarca kadın cinayetlerine, çocuk tacizlerine karşı yürüyüşlerde en ön saflardaydık. İnstagramda her konuda her an paylaşım yapmayana değil, gerekli yasaları çıkarmayan, kız çocuklarını/kadınlarını önemsemeyen politikacılara çemkirin!" diye yazdı.

Ertem, İnstagram hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"“Ya ceylan hani öldürülen kız çocukları ile ilgili paylaşım yapmadın, sadece hayvanları önemsiyorsun” diye sitem edenler, bu laflarım size;

Sevgili arkadaşlar instagram postuna kalmadı değil mi bazı şeyler?
Yıllarca kadın cinayetlerine, çocuk tacizlerine karşı yürüyüşlerde en ön saflardaydık.
@kadincinayetlerinidurduracagiz platformu yararına konserler verdik.
Şarkılar şiirler dizdik.
@cocukbedenimedokunma ilgi çeksin diye elimizden geleni yaptık.
Her zaman kadının özgürlüğünden ve hayatının değerinden bahsettik, neredeyse tüm ropörtajlarımızda sorulmasa bile konuştuk, üzerinde durduk.
Şubidap ve Cadı Avı gibi Türkiye’deki kadın müzisyenler ve bir kadın olarak Türkiye’de varolmak üzerine radyo ve internet programları yaptık. ‘Tüh tüh çocuklar öldü, idam isteriz’ gibi yapmacık ve afedersiniz cahilce paylaşımlarda bulunan kişilerden olmadık.
Bu mevzunun eğitimle, kadının ve kız çocuklarının toplumdaki yerini değiştirip geliştirerek, erkek egemen/ kabadayı tavra karşı durarak bir yere varılacağının farkında olduk.
Annelerin susmadığı, kadınların kendini geri çekip sindirilmediği bir dünyanın hayalini kurduk.
Kız çocuklarının kirpiğinin teline zarar geldiğinde dünyayı ayağa kaldıralım diye yıllardır insanlara bildiriler, dergiler dağıttık.
Kadınlar derken lezbiyen, trans, travesti bireyleri de unutmadık elbette, onların cinayetlerine de sessiz kalmadık, suçluları korkusuzca işaret ettik ve fakat tabii çoğu zaman suçlular salınıverdi.
İnstagramda her konuda her an paylaşım yapmayana değil, gerekli yasaları çıkarmayan, kız çocuklarını/kadınlarını önemsemeyen politikacılara çemkirin!

Ayrıca hepinizi bu yürüyüş, bu hak savunuş, bu mücadele dolu süreçlere bekleriz.
Öyle evde oturup ona buna laf etmek kolay.
Gel de omuz omuza yürüyelim,
Bir işe yara kardeşim!

Ve hayvanla insanı ayırmıyorum, kusura bakmayın.
Evet öldürülen bir kız çocuğu kadar, bir yavru köpeciğin parçalara ayrılışı da yüreğimi dağlıyor.
Neye ne kadar üzüleceğimin hesabını tutmak sizlere kalmadı.

Bunun dışında diğer dostlarıma sevgiler.
Ve dayak da yese, biber gazı da solusa, adliye kapılarında yorulsa da, birbirlerine destek olan tüm kadınlara, genç kızlara sarılıyorum sımsıkı."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları