loading
close
SON DAKİKALAR

Ceylan Ertem'den müzik yasağına tepki: Bizi türlü bahanelerle işimizden uzak tutamazsınız

Ceylan Ertem'den müzik yasağına tepki: Bizi türlü bahanelerle işimizden uzak tutamazsınız
Tarih: 22.06.2021 - 17:46
Kategori: Magazin

Şarkıcı Ceylan Ertem saat 24'ten sonra getirilen müzik yasağına tepki gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen yasakların kaldırılacağını açıkladı. Erdoğan "Müzikle ilgili kısıtlamaları akşam 12’ye çekiyoruz. Kusura bakmayın, gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yoktur" dedi. Erdoğan'ın müzik yasağıyla ilgili açıklaması yaşam tarzına müdahale olduğu gerekçesiyle tepki çekerken, pandemiden maddi olarak en çok etkilenen kesimlerden olan müzisyenlerin ve sektör çalışanlarının yok sayılması anlamına geldiği eleştirilerine neden oldu.

Şarkıcı Ceylan Ertem de yasağa tepki gösterdi.

Ertem sosyal medya hesabından yaptığı açıkalamda, "Tüm müzisyen ve sanatçı arkadaşlarımı, abilerimi, ablalarımı, hayranı olduğum, sakındığım kolladığım dev ruhları hiçe sayan, ezen, görmezden gelenler bu topraklardan çekip gitsin. Biz buradayız" dedi.

Ertem'in paylaşımları şöyle:
"Benim en kutsal alanım bir nevi şifâhanem, yuvam, dostlarımla meşk ettiğim, sevgili dinleyicilerimle kavuştuğum sahnem için, çocukluğumdan bu yana aşkla bağlı olduğum, eğitimini aldığım, yıllarca öğrenmek gelişmek için ter döktüğüm müzik için, ileri geri konuşup, yasaklayanlar! Tüm müzisyen ve sanatçı arkadaşlarımı, abilerimi, ablalarımı, hayranı olduğum, sakındığım kolladığım dev ruhları hiçe sayan, ezen, görmezden gelenler bu topraklardan çekip gitsin! Biz buradayız, sabahtan akşama ve yıllarca olanları anlatmaktan da geri durmayacağız şarkılarımızda! Bizi türlü bahanelerle aşkımızdan, işimizden uzak tutamazsınız. Fikirlere, hikayelere, sanata, sanatçıya, enstrumana, sese, barış için yukarı kalkan ellere kilit vuramazsınız! Kavuşup coşmamıza engel olamazsınız! Yıl oldu sahneye çıkmayalı. Şu an yoldayım, Bursa’ya, heyecanlıyım. Mutluyum. Bu mutluluktan bizi ‘keyfince’ uzak tutmaya çalışan herkese sesleniyorum; Yeter! Biz de bu toplumun bir parçası, emekçisi, değerlisiyiz! Yanımızda duran, destekleyen dinleyicilerimize selam olsun. 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları