loading
close
SON DAKİKALAR

ÇGD: Uğur Mumcu da gazeteciliği de ölümsüzdür

ÇGD: Uğur Mumcu da gazeteciliği de ölümsüzdür
Tarih: 24.01.2021 - 12:21
Kategori: Gündem

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) 28 yıl önce suikast sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu için anma mesajı paylaştı.

Uğur Mumcu'nun aracına konulan bombanın patlatılarak katledilmesinin 28. yılı dolayısıyla Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu açıklamada bulundu.  "Mesleğimize yönelik saldırıları, Uğur Mumcu gibi inadına gazetecilik yaparak aşacağız" ifadesnin yer aldığı ÇGD'nin açıklaması şöyle:

"Yine bir Pazar günüydü. Tam 28 yıl üzerinden geçti. Uğur Mumcu, sadece gerçekleri yazdığı, sadece gazetecilik yaptığı için katledildi. Uğur Mumcu, kimleri rahatsız etti? 28 yıldır bu cinayeti kimler aydınlatmadıysa, kimler dosyaları üst üste yığarken hala içinden gerçeği bulamıyorsa onları… 

Uğur Mumcu, bugün hala yazdıklarıyla, 28 yıl geçmesine karşın, önümüzü aydınlatıyorsa, bu onun gazetecilik ilkelerinden taviz vermeden, kalemini satmadan yazmasından kaynaklıdır.

Uğur Mumcu önce biz gazetecilerin sonra tüm toplumun ışığı olmaya devam edecek. Bugün gazetecilerin tutuklamalar, gözaltı, sansür ve baskı ile karşılaştıklarında gazetecilik ilkelerinden sonra Uğur Mumcu’nun adını anmalarının sebebi de bu ışığı söndürememeleridir.

Uğur Mumcu da Uğur Mumcu gazeteciliği de ölümsüzdür! Mesleğimize yönelik saldırıları, Uğur Mumcu gibi inadına gazetecilik yaparak aşacağız.

Üyemiz Uğur Mumcu’yu özlem ve saygı ile anıyoruz temsil ettiği meslek değerlerini her ne olursa olsun savunmaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz"

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları