loading
close
SON DAKİKALAR

Chavez karşıtı kanalın hesabı donduruldu

Chavez karşıtı kanalın hesabı donduruldu
Tarih: 29.06.2012 - 14:16
Kategori: Dünya

Venezuela Yüksek Mahkemesi Devlet Başkanı Hugo Chavez'i sert şekilde eleştiren yayınlar yapan haber kanalı Globovision'ın 5,7 milyon dolarlık servetini dondurdu...

Globovision, Ekim ayında yapılacak başkanlık seçimleri için kampanya başlarken yönetimin kendilerine gözdağı verdiğini belirtiyor.

Seçimlerde muhalefetin adayı olan Henrique Capriles, hükümetin bağımsız medyayı susturmaya çalıştığını savunuyor.

Globovision, Venezuela'da hâlâ yayın yapabilen tek Chavez-karşıtı kanal.

Haber kanalı, 2011 Haziran'ında Karakas dışındaki El Rodeo hapishanesinde çıkan ve 20'yi aşkın kişinin öldüğü çatışmalara ilişkin haberleri dolayısıyla verilmiş olan 2,1 milyon dolarlık cezaya karşı çıkıyordu.

Venezuela medyasını düzenleme kurulu Conatel, Globovision'un yayınlarının, "siyasi amaçlarla, nefret ve hoşgörüsüzlüğü teşvik ettiğini" kaydetti.

Globovision, kendisine verilen para cezasını ödeyebilecek durumda olmadığını bildirmişti.

Kanalın müdür yardımcısı Maria Fernanda Flores, "bu karar bizi şaşırtmadı; zira hükümetin özel ve bağımsız medyayı yıldırmak için hukuki kararlar aldığı bir seçim kampanyasına başlamak üzereyiz" dedi.

Globovision'ın avukatı Ricardo Antela, daha büyük yaptırımlarla karşılaşmamak ve yayın ruhsatını kaybetmemek için, verilmiş olan ilk para cezasını ödeyeceklerini, bunun ardından Globovision'un malvarlığının dondurulması yönündeki mahkeme kararının kaldırılması gerekeceğini belirtti.
Darbe girişimi savı

Venezuela'da seçim kampanyası Pazar günü başlıyor. Devlet Başkanı Hugo Chavez, üçüncü dönem başkan olmak amacıyla 7 Ekim'deki seçime de adaylığını koydu.

Chavez, Globovision kanalını, 2002 yılındaki darbe girişimini desteklemek ve kendisine karşı suikast planı hazırlamakla suçlamıştı.

Venezuela muhalefeti de, sık sık Chavez yönetimini medyayı susturmaya çalışmakla suçluyor.

Ülkede çeşitli radyo ve televizyon kanalları, hükümetle ilişkili haberleri yayınlama kuralına uymadıkları gerekçesiyle yayından kaldırıldı.

Hükümet ise özel nedya kuruluşlarını, ellerindeki güçten yararlanıp demokartik kurumları baltalamaya çalışmakla suçluyor.

Venezuela'da devlete ait medya kuruluşları, Chavez'in işbaşına geçtiği 1999 yılından bu yana sayıca büyük artış kaydetti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları