loading
close
SON DAKİKALAR

Chopin Yılı'na katkıya Polonya'dan teşekkür

Chopin Yılı'na katkıya Polonya'dan teşekkür
Tarih: 11.02.2012 - 19:19
Kategori: Kültür & Sanat

Chopin yılı dolayısıyla bugün saat 12.30'da Polonya İstanbul Başkonsolosluğu'nda Chopin yılına katkıda bulunan klasik müzik alanının önemli isimleri onurlandırılacak.

Konsolosluğun onurlandıracağı diğer isimler arasında; İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı, yazar Aydın Büke, İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genel Müdürü Görgün Taner, müzik organizatörü Mehmet Mestçi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Prof.Çigdem Iyicil ve İzmir Kültür Sanat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşi Sarper de bulunuyor. 

Frederic Chopin'in 200.Doğum Günü münasebetiyle ilan edilen "2010 Chopin Yılı" bütün dünyayla birlikte ülkemizde de konser ve çeşitli etkinliklerle kutlanmıştı. İstanbul'da Chopin Piyano resitalleri diziside düzenlenmişti. Klasik müzik tarihinin en evrensel ve efsanevi temsilcilerinden Polonyalı bestecinin pek çok eseri arasında yer alan balladları, noktürnleri, sonatları, etütleri, prelüdleri, valsleri,polonezleri, mazurkaları, piyano konçertoları yıl boyunca yerli ve yabancı pek çok sanatçı ve orkestranın programında yer almıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları