loading
close
SON DAKİKALAR

CHP: ABD'de AKP rahatsızlığı var

CHP: ABD'de AKP rahatsızlığı var
Tarih: 11.02.2012 - 20:55
Kategori: Siyaset

CHP'li Faruk Loğoğlu, ABD gezisi hakkında bilgi verirken Washington'ta AK Parti politikarıyla ilgili olarak hayal kırıklığı olduğunu iddia etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, ABD başkentinde “AKP’den bir rahatsızlık” olduğunu söyledi. Washington’daki temaslarını sürdüren CHP heyetinin faaliyetleri hakkında bilgi veren Loğoğlu, AK Parti’yi eleştiren yazılara imza atan bazı önemli isimlerle görüşmelerine ilişkin “Avrupa’da AKP’nin sorgulanması süreci çok daha ileri aşamada. ABD aynı doğrultuda, ama geriden geliyor” bilgisini verdi.

Loğoğlu AKP’den duyulan bir rahatsızlık ve hayal kırıklığı olduğunu belirtti ve “Herkeste bunun işaretlerini gördük” dedi.

Eski Washington Büyükelçisi olan Loğoğlu, Suriye ile ilgili bir “tampon bölge” şablonu oluştuğunu da kaydetti, “Bu savaş demektir. Eğer Arap Birliği istiyorsa kendisi yapsın” dedi. Faruk Loğoğlu bu görüşü daha çok düşünce kuruluşlarında gözlemlediklerini, devlet kurumlarında ise daha gerçekçi bir durum gördüklerini söyledi. Loğoğlu, “Biz diyalog sürecinin sonuna kadar zorlanmasına inanıyoruz” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun “İsrail’e diz çöktürdük” sözlerine ilişkin yorumu da sorulan Loğoğlu “Türkiye’nin hedefi Arap - İsrail barışına katkıda bulunmaktır. Eğer diz çöktürmek barışa hizmet ediyorsa onu bilemem” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları