loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Ankara Eski İl Başkanından Basın Açıklaması

CHP Ankara Eski İl Başkanından Basın Açıklaması
Tarih: 11.02.2012 - 20:31
Kategori: Özel Haberler

CHP Ankara Eski İl Başkanı Ali Yıldızlı, son dönemdeki parti içi demokrasi tartışmalarına ilişkin bir takım açıklamalarda bulundu.

CHP Ankara Eski İl Başkanı Ali Yıldızlı, son dönemdeki parti içi demokrasi tartışmalarına ilişkin bir takım açıklamalarda bulundu.

İlgili basın açıklaması ise şu şekilde;

Parti içi demokrasi söylemi şampiyonları üyelik hukukunu yok ediyorlar ve demokratik talepte bulunanlara her türlü baskıyı uyguluyorlar.

Demokratik tüzük kurultayı için başvuruda bulunan delegelere imzalarını geri çekmesi için kimi genel başkan yardımcıları dahil parti yöneticileri baskı, şantaj ve tehditte bulundukları tespit edilmiştir. Yaşananların demokrasi dışı olduğu tartışmasızdır. Kaldı ki, imzalar genel merkeze teslim edildikten sonra imzaların geri çekilmesinin hukuki bir değeri de bulunmamaktadır. Nitekim Anayasa Mahkemesinin partimiz hakkında vermiş olduğu bir kararda ortaklaşa verilen imzaların bir kolektif iradeyi oluşturduğu kolektif iradeden münferiden ayrılmanın mümkün olamayacağı belirtilmiştir.

Bu hukuki durum karşısında uygulanan baskının hiçbir yararı olmayacaktır. Kurultay delegeleri de imzalarının arkasında dik duruşlarını sürdüreceklerdir.

Yine, imza veren üyelerin hiçbirisinin bundan böyle mahalle delegesi dahi yapılmaması yolunda genel merkez tarafından örgütlere talimat verildiği tespit edilmiştir.

Esasen mahalle delegelerinin seçileceği bu süreçte mahalle bazında seçim yapılarak bu yöntemle delegelerin belirleneceği söylenmesine karşın, ilçe örgütlerinde hangi gün, nerede, ne zaman mahalle delege seçiminin yapılacağı ilan edilmemektedir. Anlaşılan odur ki, kongre öncesi Tüzüğün 12. Madde hükmü uyarınca kayıtlanan bindirme üyelerle masa başında mahalle delegeleri tespiti yapılarak, üyelik hukukunun yok edileceği bize ulaşan yoğun şikayetlerden anlaşılmaktadır.

Demokrasi söylemle değil uygulama ile gerçekleşir. Söylem ve eylem tutarsızlığı içinde olanların, parti içi demokrasiden de bahsetme hakları yoktur. Demokrasi mücadelemizi sonuna kadar sürdürme kararlılığımızı basın ve kamuoyuyla paylaştığımızı saygıyla duyururuz.

Ali YILDIZLI

Rahman Şahin
Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları