loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Ankara Kadın Kolları Av. Zühal Dönmez'e teslim

CHP Ankara Kadın Kolları Av. Zühal Dönmez'e teslim
Tarih: 17.03.2015 - 18:57
Kategori: Kadın

CHP'nin Ankara İl Kadın Kolları yeni Başkanı Av. Zühal Dönmez oldu...

CHP'nin Ankara İl Kadın Kolları yeni Başkanı Av. Zühal Dönmez oldu...

CHP Ankara Kadın Kolları başkanı Canan Kumbasar'ın görevden ayrılması nedeniyle boşalan Ankara İl Kadın Kolları başkanlığına Av. Zühal Dönmez atandı...

Av. Zühal Dönmez Kimdir?

Siyasette ve iş hayatında başarılı çalışmalara imza atan Av. Zühal Dönmez Kendini anlatıyor;

26 Kasım 1963'te Tercan’da doğmuşum. Babam memur olduğu için, (bütün memur çocukları gibi) ilk ve orta öğrenimim değişik illerde geçti. Sık sık başka yerlere taşınmanın zorluğu olsa da, yeni insanlar tanımanın, Anadolu toprağını koklamanın, yeni kültürleri görmenin beni zenginleştirdiğini hissetmişimdir hep. Bu taşınmalar sırasında tanıdığım Anadolu insanının sahip olduğu güzelliklerini koruyabilmesi ve daha mutlu, huzurlu bir ortamda yaşaması için hukukun en önemli koşul olduğuna inandım. Böylece 1982 yılında girdiğim Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986 yılında mezun oldum. Mezuniyetimin hemen ardından Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinde idare hukuku kürsüsünde asistan olarak göreve başladım. Aynı zamanda kamu hukuku yüksek lisans programını da bitirdim. Hatta bir de evlendim.

1989 yılında Ankara’ya dönünce Ankara Büyükşehir Belediyesinde avukat olarak çalışmaya başladım. Bu sayede, aldığım (ve alacağım) eğitimleri deneyimlemiş oldum. Kamu yönetimi beni her zaman cezbediyordu. Bu nedenle 1993-1994 döneminde bir de TODAİE’de Kamu Yönetimi uzmanlık programına katılarak buradan da yüksek lisans diplomamı aldım.

Koşullar 1996 yılında serbest avukat olarak çalışmamı gerektirdi. Belediyeden ayrıldım ve Ankara Barosuna bağlı serbest avukat olarak çalışmaya başladım.

2005 yılı başında yerel yönetimlerde ulusal, toplumsal ve kamusal yararı gözetme bilincini desteklemek amacıyla arkadaşlarımla birlikte YAYED’i (Yerel Yönetim Araştırma Yardım Ve Eğitim Derneği) kurduk. Yerel yönetimlerdeki sorunlarla ilgili olarak hukuksal çalışmalar, incelemeler, eğitimlerle birlikte Temmuz ayında dergi çıkarmaya başladık. “Memleket Mevzuat” adını verdiğimiz derginin sorumlu yazı işleri müdürlüğünü ben yürüttüm. Halen “Memleket Siyaset Yönetim” dergisinin sorumlu yazı işleri müdürlüğünü yapıyorum. Bu dergilerde (ve başka yayın organlarında) yayımlanmış birçok yazım var.

Ülkemizde tarım topraklarının korunması konusundaki hukuki mücadeleye avukat olarak katkı sağlamış olmaktan gurur duyuyorum. Pek çok çevre davasında yer aldım.

Halen Ankara Barosuna bağlı serbest avukat olarak çalışıyorum. Eski CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesiyim.
Eftal Dönmez ile evliyim, Nazlı’nın annesiyim.

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları