loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir: Bakanlık, pandemide bile yandaşı zengin ediyor

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir: Bakanlık, pandemide bile yandaşı zengin ediyor
Tarih: 18.03.2022 - 21:28
Kategori: Sağlık, Yaşam

CHP'li Murat Emir, Menzil Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Ferhat Danışman’ın şirketi ile 23 Şubat’ta 147 milyon TL’lik “COVİD-19 PCR Testi Hizmeti Alımı” sözleşmesi imzalayan Sağlık Bakanlığı’nın, aynı şirkete 21 Ocak’ta da 34,1 milyon TL’lik ihale verdiğini açığa çıkardı....

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Menzil Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Ferhat Danışman’ın şirketi ile 23 Şubat’ta 147 milyon TL’lik “COVİD-19 PCR Testi Hizmeti Alımı” sözleşmesi imzalayan Sağlık Bakanlığı’nın, aynı şirkete 21 Ocak’ta da 34,1 milyon TL’lik ihale verdiğini açığa çıkardı.

Sağlık Bakanlığı, İstanbul’da Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma, Beylikdüzü Devlet, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir ve Bağcılar Eğitim ve Araştırma hastanelerinin COVID-19 test hizmeti işi için ihale açmış, ihale Menzil Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Ferhat Danışman’ın şirketi Techno Health Laboratuvarına verilmişti. 10 Ocak’ta açılan ihale kapsamında 23 Şubat’ta şirketle 147 milyon 828 bin TL’lik sözleşme imzalanmıştı. Sözleşmeye göre, şirket yıl sonuna kadar dört hastanede 4 milyon 256 bin Covid-19 testi yapacak.

21 Ocak’ta bir sözleşme daha imzalanmış

Bu ihalenin gündeme gelmesinin ardından CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, şirketin 21 Ocak’ta imzaladığı bir başka sözleşmeyi ortaya çıkardı. Buna göre, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile şirket arasında 21 Ocak'ta 34,1 milyon TL’lik sözleşme imzalandı. Emir, Danışman’ın şirketinin Sağlık Bakanlığı’ndan daha önce de on milyonlarca liralık ihale aldığını hatırlatarak, “Sağlık Bakanlığı, kamuoyunda ismi bir cemaat ile anılan bu şahsın şirketine daha ne kadar ihale verecek?” diye sordu.

Tek amacınız birilerine para kazandırmak

Müdürlüğün ihale kapsamında gerçekleştirilecek iş için hazırladığı teknik şartnameyi üç farklı şirketin incelediğinin altını çizen Emir, “Ne hikmetse ihaleye sadece Techno Health teklif sunmuş” dedi. Bakanlığın pandemi koşullarında bile yandaşı zengin etme çabasını sürdürdüğünü ifade eden Emir, şöyle konuştu: “Biz buna şaşırmıyoruz. Sağlık Bakanlığı PCR testlerini kendisi neden yapamıyor, daha önce yaptı birçok hastanesinde yapıyor. Bakanlığın elinde hemşire, sağlık merkezi, doktor hepsi var. Nedense PCR testini başka firmaya yaptıracağım diyor. Bakanlık yine her zamanki gibi ihaleyi pazarlık usulü 21/B ile yapmış. Kamunun kaynaklarını çarçur ediyorsunuz. Kamunun, devlet hastanelerinin rahatlıkla yapabileceği bir işi ihale ediyorsunuz. Tek amacınız birilerine para kazandırmak.”

Cemaat bağlantısı araştırıldı mı

Emir, önergesinde şu soruları dile getirdi: “İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün ihalesini alan bu şirketin cemaat bağlantısı araştırılmış mıdır? 34 milyon TL maliyetli bu ihale kapsamında yapılacak işlerin detayları nedir? İhaleyi kazanan şirketin Sağlık Bakanlığı’ndan bugüne kadar aldığı ihalelerin toplam tutarı nedir?”

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları