loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Ankara'da resmi olmayan sonuçlara göre Mansur Yavaş ile 16 ilçe kazandı

CHP Ankara'da resmi olmayan sonuçlara göre Mansur Yavaş ile 16 ilçe kazandı
Tarih: 01.04.2024 - 00:27
Kategori: Yerel

Türkiye 31 Mart'ta sadık başına gitti. CHP 14 Büyükşehir'i kazandı. CHP Mansur Yavaş ile Ankara'da 16 ilçe kazandı.

Türkiye'de 61 milyon 441 bin 882 seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için bugün sandık başına gitti. Seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın yanı sıra il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri belirleniyor. 32 doğu ilinde sabah saat 07.00'de başlayan oy kullanma işlemleri 16:00’da sona ererken, diğer illerde ise oy kullanma süreci saat 17:00 itibariyle sona erdi. Oy verme işleminin bitmesinin ardından açıklama yapan YSK Başkanı Ahmet Yener seçim yasaklarının kaldırıldığını açıkladı. Saat 04:10 itibarıyla Türkiye genelinde sandıkların yüzde 99'ü açıldı.

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için bugün sandık başına gitti. 31 Mart yerel seçimlerinde 81 ilin ve 973 ilçeyle beraber 390 beldenin belediye başkanı belirleniyor. Oy verme işlemi 17.00 itibariyle sona erdi ve ilk veriler gelmeye başladı. Saat 04:10 itibarıyla Türkiye genelinde sandıkların yüzde 99'ü açıldı.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler sonucu Ankara'nın yeni belediye başkanı ve meclis üyeleri belirledi.

Kesin olmayan sonuçlarına göre Ankara'daki yerel seçim yarışında son durum şöyle:

CHP - Mansur Yavaş / % 60.35
AKP - Turgut Altınok / % 31,69

CHP 16 ilçede, AKP 8 ilçede ve ilçede bağımsız aday seçim kazandı.

CHP'nin kazandığı ilçeler;

Ayaş
Beypazarı
Çankaya
Elmadağ
Güdül
Haymana
Kalecik
Nallıhan
Polatlı
Şereflikoçhisar
Yenimahalle
Gölbaşı
Keçiören
Mamak
Kahramankazan
Etimesgut

ABB Başkanı Mansur Yavaş:

"Kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin, kimden beslenirse beslensin, iftira ve karalama yapan bütün propaganda güçlerine, televizyon kanallarına, internet sitelerine, sosyal medya trollerine bugüne kadar boyun eğmedik bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz.

Önceki dönemimizde olduğu gibi bu kenti şeffaf, katılımcı, hesap verebilir bir anlayışla bir şekilde yöneteceğiz.

Ankara’nın sanayisine, tarımına, turizmine, ulaşımına, altyapısına, teknolojisine, eğitimine, kültürüne ve sanatına yatırım yapmaya devam edeceğiz.

2019 seçimlerini kazandığımızda kullandığım cümleleri yine tekrarlıyorum. Biz bu seçim sonuçlarını zafer olarak görmüyoruz. Bizim karşımızda düşman yok. Hepimiz bu vatanın, bu kentin onurlu birer ferdiyiz. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, dünyaya bakışımız farklı olabilir. Ama artık seçim bitti. Rozetimi çıkaracağız 6 milyon Ankaralıya kimseyi ayırmadan hizmet etmeye devam edeceğiz.

Bu kent bize Türk milletinin tunçtan yüreğini, bükülmez bileğini, vatan sevgisini tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve ülkemizin başkenti olması sebebiyle gelmiş geçmiş tüm şehitlerimizin emanetidir. İşte biz bu emanete sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Herkes bilmelidir ki; bizim belediyecilik anlayışımız hiç kimseye değil sadece Ankara halkına meftun sadece Ankara halkına sevdalı sadece Ankara halkına kölelik yapmayı kabullenecek bir belediyecilik anlayışıdır.

Bu seçimin kaybedeni, rakibimiz için çalışan hemşerilerimiz de değildir. Bizler onların çabalarına, emeklerine ve öz verilerine de sonuna kadar saygı duyuyoruz. Onlara da yürekten teşekkür ediyoruz.

Demek ki kimseyi ayırmadan hizmet ederseniz, yalnızca halkın size verdiği görevli ilgilenirseniz, kutuplaştırma dan uzak durursanız, şeffaf olursanız, halka hesap verirseniz, başı dara düşenin yanına hızır gibi koşarsanız, az laf çok iş yaparak çalışırsanız işte böyle rekor oyna seçiyorsunuz rekor oy!’

2019 yılından önce vaatlerimizle sahadaydık, şimdi icraatlerimizle sahada olduk. Çalışmalarımıza inanan, bizlere güvenen ve her zaman yanımızda olan başta Genel Başkanımız olmak üzere önceki dönem Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, partimizin yönetim kademesinden tüm gönüllülerimize kadar herkese, tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum.

Bizim bu seçimde de asıl kahramanlarımız sizler yani isimsiz olanlardı.
Cadde cadde, sokak sokak bir kaldırım taşını bile eksik bırakmayacak şekilde çalışan baskentimizin adil yönetim anlayışı için bir çok fedakarlıkta bulunan başta gönüllülerimiz olmak üzere tüm kadınlara, gençlerlimize, emeklilerimize, esnafımıza, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine yani kısacası Ankara halkının tamamına yürekten teşekkür ediyorum."

2019'DA HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALMIŞTI?

2019 yılında Ankara'da yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Mansur Yavaş 1 milyon 662 bin 209 oy alarak yüzde 50,93 oranında seçim kazanmıştı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) adayı Mehmet Özhaseki ise 1 milyon 538 bin 410 oy ile yüzde 47,14'e ulaştı.

Saadet Partisi (SAADET) adayı Mesut Doğan 34 bin 182 oy alarak yüzde 1,05, Demokratik Sol Parti (DSP) adayı Haydar Yılmaz 9 bin 706 oy ile yüzde 0,30, Vatan Partisi (VATAN) adayı Tülin Oygür 6 bin 238 oy alarak yüzde 0,19, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) adayı Mustafa Pak 5 bin 576 oy ile yüzde 0,17 ve Türkiye Komünist Partisi (TKP) adayı Fatma Korur 4 bin 629 oy alarak yüzde 0,14 oy sahibi oldu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları