Altınkaynak, ''Daha çok çoğalacağız. Halkın arasında yeni renkler, yeni sesler bularak bunu partimize kazandırmak birinci görevlerimizdendir'' dedi...
Kongrede seçilerek görevi devir alan yeni İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, “CHP’nin kapılarını halkımıza açık tutacağız, onları sevgiyle kucaklayacağız ve sabırla dinleyeceğiz. Halkın arasında yeni renkler, yeni sesler bularak bunu partimize kazandırmak birinci görevlerimizdendir” dedi.
Altınkaynak: ‘Kapılarımızı sonuna kadar açacağız’
CHP Ataşehir İlçe Kongresi’nde seçilen İlçe Başkanı
Hakkı Altınkaynak ve Yönetim Kurulu üyeleri, CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın da katıldığı törenle eski yönetimden görevi devir aldı.
Seçilmesinin ardından Ataşehir’le ilgili projelerini anlatan Altınkaynak, zor bir göreve talip olduklarını belirterek, hem Ataşehir’in hem parti örgütünün yeni yönetimden beklentileri olduğunu ifade etti.
Ataşehir’in bir tarafta gökdelenler, bir tarafında da çoğunlukla gecekondu şartlarında yaşayan vatandaşların bulunduğu bir ilçe olduğunu belirten Altınkaynak, “Ataşehir, Türkiye’nin her tarafından ve her katmandan insanların bir arada yaşadığı, gelişmekte olan bir ilçe. CHP olarak halkın bütün katmanlarıyla iletişim içinde olmamız gerekiyor” dedi.
CHP olarak insanların özgürce düşüncelerini ifade etmelerine son derece duyarlı olduklarını kaydeden Altınkaynak, “Bunu önce örgütümüz içinde sağlayacağız. Çünkü kendisiyle barışık olmayan, kendisiyle bütünlük içerisinde olmayan bir örgütün dışarıya bu özlediğimiz hizmeti vermesi zor. Kendi içimizdeki insanların özgürce düşüncelerini ifade etmelerine fırsat tanıyacağız. CHP’nin kapılarını halkımıza açık tutacağız, onları sevgiyle kucaklayacağız ve sabırla dinleyeceğiz” diye konuştu.
Örgüt yapısının henüz yeterli olmadığını anlatan Altınkaynak, “Daha çok çoğalacağız. Halkın arasında yeni renkler, yeni sesler bularak bunu partimize kazandırmak birinci görevlerimizdendir” dedi.
Mahallelerde gezeceklerini, vatandaşlarla konuşacaklarını, taleplerini ve düşüncelerini dinleyeceklerini anlatan Altınkaynak, “Gönüllü olan, katkı sunmak isteyen potansiyel üyelerimizi arayacağız ve onlara teklif götüreceğiz. Onları partimize kazandırmak için gönlümüzü açacağız. Taze kana ihtiyacımız var. Kapılarımızı sonuna kadar açacağız. Temel hedefimiz partimizin ilkelerini benimseyen ve bunu halkla paylaşma yeteneğine sahip insanları partiye kazandırmak olacaktır” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin ve halkın taleplerinin değişim içinde olduğunu ifade eden Altınkaynak, “Bunları en yetkin kadrolarla ancak karşılayabileceğimize inanıyoruz. CHP’nin üyesi ve yönetici konumuna gelen insanların liyakat basamaklarını çıkarak gelmesi çok daha yerinde olacak. Geçmişte partiye emek verenlerin birikimlerinden de yararlanılacaktır ancak, bunları yeni yüzlerle, yeni renklerle çoğaltmamız lazım. Çünkü CHP’nin hedefi Türkiye’de iktidardır” dedi.
Ataşehir’deki çalışma önceliklerini kısa, orta ve uzun vadeli öncelikler olarak programlayacaklarını kaydeden Altınkaynak, şunları söyledi:
“İlk önceliğimiz CHP Ataşehir İlçe Örgütü. Örgüt, heyecanlı, çalışmaya hazır, halkla bütünleşmeye, halkın yanında yürümeye hazır bir görüntü vermek zorundadır. Sadece ilçe merkezimizde kalarak bunun olmayacağını biliyoruz. Mahallelere gideceğiz, muhtarlarımızı toplayacağız, onların ortak sorunlarını dinleyeceğiz ve bu sorunları belediye yetkililerimizle paylaşacağız, çözümü araştıracağız. Bunun sonucunu da mahallenin muhtarlarıyla paylaşacağız. İş takipçisi değil, belediyenin hizmetlerini halka anlatan bir örgüt olacağız. Belediyemizin halka hizmette eksikleri olduğunda da halktan yana taraf olacağız.”
Hakkı Altınkaynak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sokaktan geçtiğiniz zaman, sizi kapısından, penceresinden gördüğünde ‘Evet, bunlar bizim Cumhuriyet Halk Partililer’ sözünü söyletecek imajını önemsiyoruz. Onlardan biri olarak sokaklarda olacağız. Ataşehir’in yeni yerleşim bölgelerinde de faaliyetlerimizi artıracağız. Onlara gideceğiz ve ‘biz buradayız, sizi önemsiyoruz, size ihtiyacımız var, sizin düşüncelerinize, mesleki bilgilerinize, ideallerinize, projelerinize bizim ihtiyacımız var’ diyeceğiz. Çünkü biz sadece eski gecekondu bölgelerindeki, eski babadan kalma siyasetle partimizin bir yere gelmeyeceğini, bugüne kadar elde ettiğimiz sonuçlarla görüyoruz. Küçük olsun benim olsun olmayacak. Büyük olsun hepimizin olsun. CHP sosyal demokrat bir partidir ama CHP’nin içinde liberaller de olacak, samimi dindarlar da olacak. Bizim hiç kimsenin diniyle, çarşafıyla, türbanıyla sorunumuz yok.”
Kongrede demokratik bir mekanizma olan çarşaf liste uygulaması yapıldığını hatırlatan Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye de kongre sürecinde tarafsız kalmasından dolayı teşekkür etti.
KONGRE SONUÇLARI
Zübeyde Hanım Öğretmenevi’ndeki ilçe kongresinde oylama sonucu ilçe yönetimine ve il delegeliğine seçilenlerin isimleri ve aldıkları oylar şöyle:
İLÇE BAŞKANI
Hakkı Altınkaynak (190)
YÖNETİM KURULU ASIL ÜYELER
1.
Çağla Durak (170)
2.
Tuncay Akın Orhan (169)
3.
Fevzi Ağaçdalı (166)
4. Binnur Miniç (164)
5. Cengiz Gündoğan (164)
6.
Türkmen Akkaya (163)
7. Erol Coşkun (162)
8.
Feyzullah Metin (161)
9. Kasım Ünal (159)
10. Aytekin Saday (157)
11. İlkay Orhan (155)
12. Hüseyin Turgut (153)
13.
A.Sena Karslı (143)
14.
Hasret Gönülaykan (142)
15. Nimet Güner (140)
16.
Serkan Bektaş (126)
İL DELEGELERİ
1. Battal İlgezdi (296)
2. Neşe Akkuş (209)
3. Metin İnce (173)
4. Ayşe İnci Beşpınar (173)
5. Mustafa Çatak (173)
6. Hüseyin Çulha (173)
7. Hakkı Altınkaynak (170)
8. Onursal Adıgüzel (164)
9. Birkan Birol Yıldız (157)
10. Abdullah Der (146)
11. Onur Çivi (143)
12. Atilla Arslan (140)
13. Tayyar Uçar (139)
14. Ali Gökçek (137)
15. Ali Haydar Güneş (130)
16. Mehmet Kızıldaş (128)
17. Kaya Uluyılmaz (128)
18. Mahir Ünal (127)
19. Muammer Ayvalı (123)
20. Türkan Akman (89)
Vişne Haber Ajansı
ETİKETLER : Hakkı Altınkaynak, chp ataşehir ilçe başkanı, Çağla Durak, Tuncay Akın Orhan, Fevzi Ağaçdalı, Türkmen Akkaya, A.Sena Karslı, Serkan Bektaş, istanbul gerçeği, türkiye gerçeği, istanbul heberleri, ataşehir haberleri, Hasret Gönülaykan, Feyzullah Metin, Bi